ZVEZDA NA KORAK DO FINALA ABA LIGE: Pukla stotka u "Pioniru", crveno-beli ubedljivi protiv Mege (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 05. 2024. u 20:46

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Megu sa 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18) u dvorani "Aleksandar Nikolić" u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

ЗВЕЗДА НА КОРАК ДО ФИНАЛА АБА ЛИГЕ: Пукла стотка у Пиониру, црвено-бели убедљиви против Меге (ФОТО)

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ovaj meč počeo je minutom ćutanja zbog žrtvi masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" koji se dogodio prošle godine na današnji dan.

Takođe, obe ekipe su izašle na parket u majicama sa imenama sve nastradale dečice, a na prednjoj strani je pisalo: "Živite".

Oba tima su oslabljena ušla u meč. Janis Sferopulos nije mogao da računa na Adama Hangu, a Marko Barać na prvog centra Uroša Plavšića.

Što se utakmice tiče, crveno-beli su je bolje otvorili, brzo su stigli do dvocifrene prednosti - 21:10, dok je na kraju prvog kvartala bilo +7 - 27:20.

Mega se kao po običaju nije predavala, no ovog petka nije imala rešenja za raspoloženu Zvezdu koja je posle 20 minuta košarke vodila sa 19 razlike - 52:33.

Ništa se nije promenilo u drugom poluvremenu, prednost je sve više rasla. Posao gostima je dodatno bio otežan krajem treće četvrtine kada se povredio jedan od najboljih igrača Stefan Miljenović koji nije mogao da nastavi susret.

Četvrta četvrtina je počela serijom domaćin 11:0, prednjačio je poenterski u tim trenucima Trej Topmkins koji je pokazao o kakvom se šuteru radi. Mega je pokušala da ublaži poraz, ali na kraju je ubedljivo izgubila.

Najefikasniji kod pobednika bili su Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis koji su postigli po 13 poena, pratio ih je Trej Tompkins sa 11. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Đurišić sa 26 poena, dok je Andrija Jelavić brojao do 11.

Zvezdu sada još jedna pobeda deli od plasmana u finale ABA lige, a priliku da je ostvare imaće u utorak, 7. maja od 20 časova kada gostuju Megi u Hali sportova "Ranko Žeravica".

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove