GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem

Novosti online

17. 05. 2024. u 15:00

Gurmanska hamburger supa pravi se sa mlevenom govedinom i začinjena je crvenim i belim lukom. Možete da je prilagođavate svom ukusu što se tiče začina.

ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene govedine
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 500 g goveđeg bujona
  • 400 g pečenog paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Da biste napravili hamburger supu, u velikom loncu za supu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Ocedite višak masnoće.

Dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan. Zatim dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte paradajz pastu i kuvajte 1-2 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Dovedite smesu do ključanja. Dodajte krompir i smrznuto mešano povrće. Smanjite toplotu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša. Začinite supu solju i biberom po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u hamburger supi.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića