BRZ OBROK ZA SVAKO DOBA DANA: Pohovane rolnice od tikvica punjene sirom
Sezona je tikvica i od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela. Pohovane tikvice su odlično prolećno jelo koje se lako pravi, a mi vam donosimo još jedan super recept koji će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 50 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- mirođija, peršun
- 2 čena belog luka
- 2 kašike pavlake
- 1 paradajz
- 1 krastavac
Priprema:
Isecite tikvice na tanke trake, pa poređajte na pleh i posolite. Ostavite da odstoje nekih 10 minuta, pa ih obrišite ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i ispržite u ulju. U posudi pomešajte rendani sir, pa dodajte seckanu mirođiju i peršun, posolite, pospite rendanim ili mlevenim belim lukom, pa dodajte pavlaku. Sve dobro sjedinite. Na jednu pohovanu tikvicu sipajte kašiku nadeva, pa stavite isečen paradajz i krastavac. Urolajte, pa poređajte na tacnu i služite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)