HITNO UPOZORENJE SIRSKOG NAKON IZJAVA PUTINA: Otvara se novi front, čekaju nas teške bitke

Tanjug

17. 05. 2024. u 15:31

VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski danas je upozorio na predstojeće ''teške bitke'' na novom ratnom frontu u Harkovskoj oblasti, nakon izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva stvara ''tampon zonu'' u toj regiji.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СИРСКОГ НАКОН ИЗЈАВА ПУТИНА: Отвара се нови фронт, чекају нас тешке битке

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap/Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni

Ruske snage su prošlog petka napale deo Harkovske oblasti i probile skoro 10 kilometara fronta, a Sirski je objasnio da je ovim napadom područje sukoba prošireno za oko 70 kilometara.

Dodao je da je Rusija pokrenula napad ranije nego što je bilo planirano, kada je primetila raspoređivanje ukrajinskih snaga u oblasti, prenosi Rojters.

- Razumemo da će biti teških bitaka i da se neprijatelj za to sprema - poručio je Sirski na svom Telegram kanalu.

Foto: Profimedia

Govoreći tokom državne posete Kini, Putin je rekao da moskovske snage stvaraju "tampon zonu" za zaštitu ruskih pograničnih regiona, ali da trenutno nema planova za zauzimanje Harkova.

Istakao je da je napad na Harkovsku oblast odgovor na ukrajinsko granatiranje ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod.

Ruske snage su napredovale 10 kilometara u jednoj oblasti u Harkovskom regionu, ali se situacija, prema rečima predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, "stabilizovala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića