POČELA REKONSTRUKCIJA HITNE POMOĆI: Radovi će se odvijati u tri faze, služba će raditi neometano

B.B.

16. 05. 2024. u 11:18

Na adresi Bulevar Franše d'Eperea broj 5 počeli su radovi na rekonstrukciji postojećeg objekta, ali i na izgradnji novog dela Hitne pomoći, koji će pružiti najsavremenije uslove za rad ovog veoma važnog medicinskog objekta u Beogradu. Radovi će se odvijati fazno, tako da će hitna služba neometano raditi. Rok za završetak je 730 dana, a ugovorena vrdnost investicije 1.591.489.168,68 dinara bez PDV.

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ХИТНЕ ПОМОЋИ:  Радови ће се одвијати у три фазе, служба ће радити неометано

Foto: Beoinfo

Prema rečim Luke Petrovića, sekretara za investicije, kada rekonstrukcija bude završena, očekuje se znatno povećanje kapaciteta i prostora za oko 800 zaposlenih, koji će raditi u smenama. On ističe da  ovaj projekat predstavlja ključni korak ka unapređenju medicinskih usluga u  prestonici.

- Rekonstrukcija će se raditi u tri faze. Prva faza obuhvata rušenje postojećeg Bloka A i izgradnju nove zgrade sa potrebnim sadržajima i 33 garažna mesta za sanitetska vozila. Druga  podrazumeva rekonstrukciju i dogradnju Bloka B, kao i izgradnju nove nadstrešnice sa 10 parking-mesta za sanitetska vozila. Finalna  treća , fokusira se na rekonstrukciju Bloka C - naveo je Petrović. -  Važna informacija za sve građane jeste da projekat izgradnje u tri faze ima za cilj da osigura kontinuitet rada i neometano izlaženje na teren za sve zaposlene u Hitnoj medicinskoj službi, čime će se garantovati brza i efikasna reakcija u svim hitnim situacijama .

LIČNA KARTA

Kompleks Zavoda za urgentnu medicinu izgrađen je 1957. godine i do sada nije doživeo značajnija ulaganja. Sastoji se od tri zgrade sa pripadajućim parkingom, ukupne površine od 5.227 kvadratnih metara. Novim planom predviđeno je proširenje kapaciteta i modernizacija prostora, sa ukupnom bruto površinom od oko 11.000 kvadratnih metara.

Planirano je i da novi  objekat Hitne pomoći ostvari konačnu uštedu energije od 49 odsto i uštedu primarne energije od 16 procenata.

- Ovaj projekat je primer kako naša politika stavlja građane na prvo mesto, osiguravajući brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama i unapređujući kvalitet života putem bolje i dostupnije medicinske zaštite - rekao je Petrović. - Ulaganja u zdravstvo danas jesu naša obaveza za stabilniji i sigurniji Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!