UTVRĐEN TAČAN BROJ BIRAČA U BEOGRADU: Gradska izborna komisija dostravila podatke za svako biračko mesto

Novosti online

18. 05. 2024. u 12:09

UKUPAN broj upisanih birača za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda 2. juna, iznosi 1.602.112,. saopštila je danas Gradska izborna komisija nakon održane sednice na kojoj je usvojena Odluka o objavljivanju ukupnog broja birača u Gradu Beogradu.

УТВРЂЕН ТАЧАН БРОЈ БИРАЧА У БЕОГРАДУ: Градска изборна комисија достравила податке за свако бирачко место

Foto D. Milovanović

Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj birača utvrđen je u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Izmenama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku i na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o zaključenju dela jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Beograda.

Uz rešenje resornog ministarstva dostavljen je tačan broj birača za svako biračko mesto za područje Beograda, kao i broj birača za svaku od sedamnaest beogradskih opština.

Po zakonu, birački spisak zaključuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, što je za područje Grada Beograda i učinilo 17. maja 2024. u 24 sata, na osnovu čega je Gradska izborna komisija donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Gradu Beogradu. Odluka će biti objavljena u Službenom listu Grada Beograda.  

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA LAŽI IZ SARAJEVA: Evo šta je Vučić zaista rekao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo