KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona

Novosti online

04. 05. 2024. u 12:59

DžERALD Knaus, šef ESI instituta i glavni protagonista i menadžer kampanje Aljbina Kurtija, rekao je da postoji nekoliko država članica Saveta Evrope koje se spremaju da blokiraju glasanje za prijem tzv. Kosova u Komitet ministara, gde pominje i dve savezničke države lažne države - Francusku i Nemačku.

КНАУС: Француска и Немачка блокирају гласање о Приштини у Савету Европе, Вучић ефектно апеловао на Макрона

Foto: EPA

- Trenutno nekoliko vlada članica Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju se da blokiraju glasanje o pristupanju (tzv.) Kosova u maju, ignorišući snažnu preporuku njene Parlamentarne skupštine (APKE) u aprilu.

Knaus kaže i da ovu odluku prati kampanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući "lični apel francuskom predsedniku Makronu da ne dozvoli glasanje".

- Ovo je usledilo nakon kampanje predsednika Vučića Srbije, uključujući lični apel predsedniku Makronu da ne dozvoli glasanje – i srpsko opredeljenje da kupi 12 francuskih borbenih aviona Rafal - napisao je Knaus na Iksu, prenosi Reporteri.net.

- Na svoju 75. godišnjicu, Savet Evrope je podeljen oko fundamentalnog pitanja: da li su pravne ocene i glasovi u PSSE bitni? Da li je članstvo po meri zasluga ili je samo političko? - pita se Knaus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLIĆ O FANTOMIMA NA IZBORIMA: Eno ih na listama bivšeg režima od Vračara do Starog grada i nazad