DERBI 36. KOLA PREMIJER LIGE: Liverpul i Totenhem traže izlaz iz krize na ''Enfildu''

V.M.

05. 05. 2024. u 07:30

DERBI 36. kolaPremijer lige igra se na ''Enfildu'' gde će Liverpul dočekati Totenhem (17:30), oba tima su u lošoj formi i traže izlaz iz krize, tako da bi trebali gledati borbenu utakmicu na jednom od najpoznatijih stadiona na svetu.

ДЕРБИ 36. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Ливерпул и Тотенхем траже излаз из кризе на Енфилду

Foto: Profimedia

Liverpul i Totenhem kao da su ostali bez snage u završnici prvenstva, ''redsi'' su jedno vreme bili ravnopravni kandidati za titulu sa Sitijem i Arsenalom, čak su bili i prvi, dok se Totenhem borio sa Aston vilom za Ligu šampiona, ali današnji rivali su doživeli veliki pad i teško da će ostvariti svoje ciljeve u preostalih par kola.

To pogotov važi za domaćina koji nije uspeo u nameri da na bajkovit način isprati svog voljenog trenera Jirgena Klopa kojeg će naslediti Arne Slot. Sezona se svakako ne može okarakterisati kao loša jer je osvojen Liga kup i uz to je obezbeđeno mestu u top četiri, ali kako su igrali sredinom kampanje delovalo je da će se boriti za četiri trofeja, tako da je razumljiva određena doza razočarenja u crvenom delu Liverpula.

Pad je počeo početkom aprila kada je odigran remi sa Junajtedom (2:2) i uključujući na taj meč Klopovi izabranici su slavili samo dva puta na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Određene povrede se mogu okarakterisati kao odgovorne za te slabe igre, ali svakako treba istaći i veoma loše nastupe nosioca igre poput Salaha i Soboslaja koji nisu uradili gotovo ništa u poslednjih mesec i po dana.

Sa druge strane, slična je situacija i kod Totenhema koji je primio devet golova na poslednje tri utakmica i u seriji od tri vezana poraza dolazi na ''Enfild''.

Atraktivan, napadački fudbal Angelosa Postekoglua davao je rezultate u uvodnom delu prvenstva, međutim što zbog povreda bitnih igrača, što zbog prilagođavanja ostalih menadžera na njegovu taktiku ekipa je doživela veliki pad i gotovo sigurno će ostati bez Lige šampiona jer im četvrtoplasirana Vila beži sedam bodova, doduše uz odigran meč više.

I pored bolnih poraza od gradskih rivala Arsenala i Čelsija, ove sezona se može okarakterisati kao uspešna za ''pevce'' za koje se mislilo da će doživeti veliki pad nakon odlaska Harija Kejna u Bajern proteklog leta.

Nekoliko pojačanja se pokazalo kao pun pogodak poput Medisona i Van de Vena i budućnost je dosta bolja za Totenhem nego što se očekivalo i možda je igranje u Ligi Evrope baš ono što je potrebno ovom timu koji u Ligu šampiona ne bi predstavljao veliku pretnju, dok će u drugom najjačem evrospkom takmičenju zbog novog formata verovatno glasiti za jednog od glavnih favorita.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, golede su redovna pojava kada igraju ove ekipe i igra GG je bila prolazna na njihovih poslednjih sedam obračuna.

Takođe, vredi podsetiti da su u prvom delu sezone odigrali veoma zanimljiv meč u prestonici kada se Liverpul hrabro borio sa dva igrača manje, ali je na kraju Totenhem došao do pobede auto-golom Matipa u poslednjem minutu (2:1).

Ako pogledamo izostanke obe ekipe imaju probeleme. Domaćini će biti bez Matipa, Tijaga, Doaka i Žote, dok će kod gosta meč propustiti Udogi, Dejvis, Sesenjon, Solomon, Verner i Forster.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

ŠVABE SE POBEDOM OPRAŠTAJU OD NAVIJAČA: Još jedna razočaravajuća sezona za ždrepce