U "ARENU" PO TITULU: Košarkaši Zvezde žele da privedu kraju finale ABA lige na gostujućem terenu

Đorđe Samoilović

17. 05. 2024. u 09:00 >> 07:30

POLETEO je i drugi udarac Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige i završio direktno na bradi Partizana. Nedostaje još samo nokaut kako bi se na Malom Kališu slavila sedma titula regionalnog takmičenja. I dok crno-beli bokser jedva stoji na nogama u grogi stanju, njegov rival u crveno-belom šortsu slavodobitno obigrava i sprema se da mu zada završni udarac u trećoj rundi (nedelja, 20.30).

У АРЕНУ ПО ТИТУЛУ: Кошаркаши Звезде желе да приведу крају финале АБА лиге на гостујућем терену

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Ako uzmemo u obzir kvalitet košarke "večitih" u prva dva čina bitke za jadranski tron, bokserska analogija je možda i najprimerenija. Na takve uslove mnogo bolje su se spremili košarkaši Zvezde. Kroz visoko podignuti gard Sferopulosovog tima, prošlo je tek toliko udaraca da se put beogradske "Arene" na treći meč pođe sa pokojom modricom i ogrebotinom.

Od ozbiljnijih povreda Zvezdu je štitio Rokas Giedraitis, koji je nedostatak preciznosti van linije 6,75 metara kompenzovao borbenim stavom u odbrani, što je napomenuo i Janis Sferopulos pred novinarima.

- Odbrana je odlučila. Imali smo nekoliko situacija da odemo na dvocifrenu razliku, ali ovo je finale. Uspeli smo da ostanemo zajedno kao tim i pobedimo. Moramo da ostanemo koncentrisani i igramo do kraja, ma koliko da serija još traje - poručio je litvanski šuter posle druge Zvezdine pobede.

"Pioni" draži od "Arene"

IMAO je Rokas Giedraitis prilike da tokom čitave sezone u Evroligi igra pred solidno popunjenim tribinama "Arene", ali kada je osetio atmosferu "Pionira", nije imao dilemu prilikom novinarskog pitanja vezanog za to koja dvorana mu je draža.

- Uf, ovde mi se više sviđa, jer su navijači bliži. Ne mogu da poredim ovo ni sa čim što sam doživeo ranije. Kada sam dolazio, to je bio jedan od razloga, da osetim ovu atmosferu. Sjajno je. Dobra emocija, trudiš se da daješ "120 odsto" u napadu i odbrani, navijači te guraju do kraja i hvala im - jasan je Litvanac.

Koliko god da ideja slavlja titule pred crveno-belim navijačima u "Pioniru" zvuči bajkovito, Rokas ne želi dodatna odlaganja i priželjkuje dizanje pehara već u nedelju.

- Biće teška utakmica, moraćemo da odigramo savršeno pred njihovim navijačima, da ne razmišljamo o četvrtoj ili petoj. Idemo sa stavom da se serija završava u nedelju, sa željom da pobedimo i pokušamo da slavimo - dodaje Giedraitis, svestan šta njega i njegove saigrače očekuje u "Areni", pred 20.00 protivničkih navijača. - Zato moramo da ostanemo fokusirani, da slušamo trenera i igramo našu igru. Pokušaćemo da završimo sezonu tamo.

Džoel Bolomboj se, takođe, visoko pozicionirao na prvoj liniji Zvezdine odbrane, a kada je na koncu drugog susreta raščistio sve šumove u konekciji sa Milošem Teodosićem, stigao je i do preko potrebnog doprinosa u napadu. Ključnog za prednost od 2:0 koja se kroz istorijat finalnih serija ABA lige pokazala kao nedostižna.

- Nastavljamo sa trenizima i idemo dalje. Nije još gotovo - ne gleda američko-ruski centar u retrovizor i polako zaboravlja drugu utakmicu. - Znamo da će biti još teže na njihovom terenu, ali idemo da se borimo. Svi smo zaslužni za ovaj rezultat, ali znamo da i oni žele isto. Postoji prostor da napredujemo. Oni će sigurno biti agresivni, ali mi moramo da se držimo naše igre, pre svega u odbrani. Ako nastavimo da igramo ovakvu odbranu, neće biti problema.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo