Petar Gajić: Pobednike biram ja
13. 03. 2017. u 10:41
Poznati srpski kuvar Petar Gajić tvrdi da ako žele da ga "obore s nogu" svojim specijalitetom, važno je da učesnici "Prvog kuvara Srbije" zapamte da moraju da izaberu trenutak kad je gladan

Foto PINK
POZNATI srpski kuvar Petar Gajić tvrdi da još nije našao način da uživa u tuđem poslu, pa zato mora u svom. Ipak, koliko je jaka njegova ljubav prema kulinarstvu pokazuje nam u emisiji "Prvi kuvar Srbije" (Pink, 15.00), gde obavlja ulogu voditelja i člana stručnog žirija. Svakog dana takmičare stavlja na muke i bira najboljeg kuvara među njima, a sudi prema izgledu, ukusu i načinu na koje je jelo pripremljno.
- Priznajem da sam dugo razmišljao o tome da se prijavim za čišćenje reaktora u Fukušimi, ali nije bilo mesta, jer su sve popunili Japanci, pa sam rekao, daj onda da učestvujem u ovom šouu - kaže nam Gajić. - Prija mi rad u "Prvom kuvaru Srbije" isto kao čišćenje reaktora, što je, inače, častan i pošten posao. Zahteva ličnu žrtvu, baš kao i biranje najboljeg kuvara u Srbiji, s tom razlikom što žrtva ovog puta ne mora da bude moja. Drugi će da padnu.
Ako žele da ga "obore s nogu" svojim ukusnim specijalitetom, važno je da učesnici zapamte da moraju da izaberu trenutak kad je gladan, jer, kako kaže, tada mu je svako jelo omiljeno. Ipak, ovaj šaljivdžija ima savet za sve one koji žele da provere koliko su dobri za šporetom. Zato nam je otkrio "zlatno pravilo kulinarstva".
- Početnici treba da kuvaju kao da kopaju u rudniku, a to znači bez prestanka, bez obzira na uslove i bez nade da će odmah pronaći "zlatnu žilu" - kaže Gajić.
Pokazao je svoje "opasno" lice još 2012. godine, kad je u istoimenom rijalitiju 20 poznatih ličnosti pokazalo umeće s varjačom. Oštrim komentarima "lepio" je etikete na njihove specijalitete, a u istom tonu nastavio je i danas.
- Strog sam isključivo pred kamerama - iskren je kulinar. - Inače, iza reflektora sam grozan i još tri puta gori! Zato takmičari jedva čekaju da počne snimanje.
Učesnici ovog kulinarskog rijalitija u svakoj epizodi imaju zadatak da od raspoloživih namirnica pokušaju na najbolji način da odgovore na zadatak. Iako uspešnost zavisi od organizacije, tehnike, umeća kuvanja i sreće, naš sagovornik otkriva šta takmičar mora da uradi da bi zadobio njegovu naklonost.
Foto PINK

- Ništa što nije u skladu sa zakonom i moralom. Mora samo da voli svoj posao i da ume da ga radi - tvrdi Gajić. - Samo ljubav nije dovoljna, jer bez znanja kuvar može mnoge porodice da odvede u anoreksiju. To ne mogu da dopustim, čak ni na televiziji.
Gajić, ipak, nije želeo da otkrije kako se postaje najbolji kuvar u Srbiji.
- Razotkrivanje te tajne stvorilo bi veliku konkurenciju koju Srbija ne bi mogla da podnese. Zato ću da je otkrijem tek kad budem izabrao pobednika. I izabraću ga ja, a ne narod. To samo govori o tome koliko je kuvanje ozbiljniji posao od politike, jer ovde stručni žiri odlučuje.
NE ZAMERAM DOK NE VIDIM
ALjKAVOST, neadekvatna pripremljenost obroka i neprikladno serviranje mnoge su koštali učešća u ovom rijalitiju. Stručni član žirija otkriva šta takmičarima najviše zamera.
- Ništa, dok ne vidim kako rade i ne probam šta su napravili. Tad im zameram i oca i majku i ostalu rodbinu - kaže Gajić.
Milos
13.03.2017. 19:39
Kralj! :D
Petar sprema jela odlično. Lično sam probala. Srpski Džejmi Oliver! Za svaku pohvalu...
Komentari (2)