INICIJATORI REZOLUCIJE O SREBRENICI SU POTOMCI HOLOKAUSTA: IN4S poziva na otpor nameri da se Srbi proglase genocidnim narodom

Novosti online

10. 05. 2024. u 13:53

IN4S upućuje javni poziv na hitno jedinstveno i snažno delovanje svih srpskih javnih subjekata – od medija, preko nevladinih udruženja – do političkih partija i koalicija kako bi se osujetila namera dela izvršne vlasti u Crnoj Gori da pod ucenama centara moći u Ujedinjenim nacijama podrži predlog Rezolucije “Međunarodni dan refleksije i komemoracije genocida u Srebrenici 1995”.

ИНИЦИЈАТОРИ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ СУ ПОТОМЦИ ХОЛОКАУСТА: ИН4С позива на отпор намери да се Срби прогласе геноцидним народом

Foto arhiva

Njihov poziv prenosimo u celosti: 

- Na Dan pobede nad fašizmom, kao najdosledniji sledbenici antifašističke tradicije i pripadnici naroda koji je kao nijedan drugi dao višemilionske žrtve u dva svetska i balkanskim ratovima boreći se za slobodu čovečanstva pred naletima najvećih pošasti 20. veka, dužni smo da podignemo glas protiv pokušaja prekrajanja istine o događajima iz prošlosti i zamene teza koje za cilj imaju da najvećim žrtvama oslobodilačkih borbi utisnu žig dželata i tlačitelja.

Da ironija bude kompletna – inicijatori donošenja Rezolucije su potomci organizatora Holokausta i "Kristalne noći".

Crnoj Gori koju je stvorio srpski narod i isto tako stradalna Srpska pravoslavna crkva, upravo nije nikada bilo svojstveno (do Mila Đukanovića) da se dokazuje u napadima na svoj slobodarski narod, a time i na sebe samu. Srbi nisu genocidan narod niti se u Srebrenici dogodio genocid. Ne negiramo da se dogodio strašan zločin i osuđujemo ga.

Premijera Milojka Spajića podsećamo da nije dobio mandat od srpskog naroda da bi glasao za antisrpske rezolucije. Glasanje za Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i glasanje u Strazburu za članstvo terorističke tvorevine koju neki zovu "država Kosovo" u Savetu Evrope - su crvene linije preko kojih srpski narod u Crnoj Gori ne sme da pređe.

Pozivamo Srpsku pravoslavnu crkvu, a posebno njenu Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Visokopreosvećenog Mitropolita Joanikija, da izopšte iz pravoslavlja sve one članove izvršne vlasti i sve one činioce drugih nivoa vlasti u Crnoj Gori koji se izjasne za podršku Rezoluciji o genocidu u Srebrenici a pravoslavne su veroispovesti.

Pozivamo predstavnike srpskih političkih partija u Skupštini Crne Gore da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića ukoliko istraje na opredeljenju da Vlada podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Pozivamo sve srpske političke prvake, istaknute kulturne, društvene i druge javne delatnike, medije, udruženja građana i pojedince, na organizovano pružanje otpora sramotnoj i opakoj nameri većine u trenutnoj Vladi Crne Gore u vezi sa glasanjima u Ujedinjenim nacijama i Savetu Evrope.

Ukoliko se i pored organizovanog civilizovanog otpora Vlada Crne Gore bude ponašala antisrpski i antinarodni u odnosu na najavljena glasanja u UN i SE, IN4S najavljuje organizovanje narodnih protesta tim povodom, za koje inače vlada veliko interesovanje."

Podsetimo, Vlada Crne Gore glasaće za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), ali je spremna da podrži i druge rezolucije koje se tiču osude zločina i genocida na ovim prostorima.

BONUS VIDEO: NAPRAVILI OD OPŠTINE NARKOMANSKO LEGLO: Kurtijevi Srbi na čelu sa Radomirovićem šmrču kao ludi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!