SKUPŠTINA SRBIJE SUTRA BIRA NOVU VLADU: Vučević - Danas ću podneti zahtev za zakazivanje sednice

Novosti onlajn

30. 04. 2024. u 10:12

MANDATAR za izbor Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije.

СКУПШТИНА СРБИЈЕ СУТРА БИРА НОВУ ВЛАДУ: Вучевић - Данас ћу поднети захтев за заказивање седнице

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Za članove vlade ću sutra predložiti Skupštini Srbije sledeće osobe: Siniša Mali, prvi potpredsednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsednik vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova. Irena Vujović, potpredsednik vlade i ministar zaštite životne sredine i vodoprivrede.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike. Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine. Maja Popović, ministar pravde. Jelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave. Tomislav Žegmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Bratislav Gašić, ministar odbrane. Marko Đurić, ministar spoljnih poslova.

Tanja Miščević, ministar za evropske integracije. Slavica Đukić-Deljanović, ministar prosvete. Zlatibor Lončar, ministar zdravlja. Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Milica Đuđević-Stanković, ministar za brigu o porodici i demografiji. Zoran Gajić, ministar sporta. Nikola Selaković, ministar kulture. Milanko Korać, ministar za brigu o selu. Jelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Husnija Memić, ministar turizma i omladine. Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija. Darko Glišić, ministar za javna ulaganja. Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura, ministri bez portfelja - rekao je Vučević na konferenciji za medije.

Vučević je dodao da je među predlozima osam novih imena, a da su čak 10 članova nove vlade žene.

- U suštini imamo jednu trećinu ministara koje nisu bili u sastavu kabineta Brnabić. Što se tiče nestranačkih ličnosti, predložili smo četiri ličnosti koje nisu pripadnici ili članovi jedne političke stranke - rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (26)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)