NAPREDNJACI PRVI SA KOALICIONIM PARTNERIMA: Proglašene prve izborne liste za lokalne izbore u Sremu

S. KOSTIĆ

28. 04. 2024. u 16:02

NA području Sremskog okruga, gde će se u svih sedam opština 2. juna održati lokalni izbori za odbornike Skupštine opštine i Grada Sremska Mitrovica, u nedelju su proglašene prve izborne liste.

НАПРЕДЊАЦИ ПРВИ СА КОАЛИЦИОНИМ ПАРТНЕРИМА: Проглашене прве изборне листе за локалне изборе у Срему

Foto FB Opštinski odbor SNS Ruma

Opštinska izborna komisija Opštine Pećinci proglasila je  prvu izbornu listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Pećinci. Za izbornu listu koja će na izborima 2. juna na glasačkom listiću biti pod brojem jedan proglašena je lista,  Aleksandar Vučić– Pećinci sutra (Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - SPS; Milan Krkobabić - Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda - PUPS - Solidarnost i pravda; dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka - SRS; Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici - Zavetnici; Miloš Vučević - Srpska napredna stranka - SNS).

Srpska napredna stranka OO Ruma, zajedno sa koalicionim partnerima okupljenim oko liste ''Aleksandar Vučić- Ruma sutra'', predala je u subotu izbornu listu za odbornike na kojoj se nalaze 43 kandidata, a u nedelju je opštinska izborna komisija proglasila pod rednim brojem 1.

- Čast mi je što je našu listu podržao veliki broj građana sa teritorije Opštine Ruma i što sam nosilac liste koja broji ukupno 43 kandidata za odbornike SO Ruma - rekla je Aleksandra Ćirić Bošković predsednica ove sremske opštine.

Srpska napredna stranka OO Inđija, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa SDPS, NSS, SSZ, SRS i SPS, predala je svoju listu sa 37 kandidata.

- Ako gledamo decembarske izbore, republičke i pokrajinske, jasno je da ova grupacija stranaka zaslužuje apsolutno najveće poverenje građana opštine Inđija, kao što je zaslužila i poverenje građana Srbije - rekao je nakon predaje liste Vladimir Gak predsednik opštine i nosilac ove liste.

I Gradska izborna komisija Sremske Mitrovice, proglasila je u nedelju listu koalicije okupljene oko liste ''Aleksandar Vučić- Sremska Mitrovica sutra'', koju je podržalo 694 potpisa podrške. Prvi na listi je Branislav Nedimović, koji je rekao da pobedom ove liste građani mogu da očekuju nastavak investicija, dalji napredak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)