OVO JE GRKINJA KOJA JEDINA NIJE GLASALA ZA SRAMNI PREDLOG DORE BAKOJANI: Grci ponosni na Ninu Kasimati (FOTO)

Novosti onlajn

17. 04. 2024. u 11:18

POPULARNI grčki portal Pronjuz objavio je jutros da je jedina grčka poslanica koja sinoć u Strazburu nije glasala "za" - Nina Kasimati i da joj to, kako su napisali, služi na čast.

ОВО ЈЕ ГРКИЊА КОЈА ЈЕДИНА НИЈЕ ГЛАСАЛА ЗА СРАМНИ ПРЕДЛОГ ДОРЕ БАКОЈАНИ: Грци поносни на Нину Касимати (ФОТО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku.

Podsetimo, u Strazburu se sinoć dogodio presedan kakav se ne pamti u toj evropskoj instituciji sa dugim stažom. Naime, Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je sinoć, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji.

Posredi je nepojmljiv presedan u istoriji te panevropske institucije, potpuno suprotan međunarodnom pravu.

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati

Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978, grčka je političarka, izabrana u okviru Sirize. Uključena je u razne političke i antiratne inicijative još s početka 2000-ih.

Kasnije je u PASOK-u podržavala Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica pa je stranku napustila 2010.

Foto: Printscreen/Jutjub

Kao članica Sirize ušla je u parlament posle izbora 2015, ponovo je izabrana četiri godine kasnije.

Ćerka je Jorgosa Kasimatisa (1949-1993), atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

ZAŠTO SADA I ZAŠTO NA SRBIJU? Ministar Mali o razlozima pritisaka na Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon