OKRUŽILI ME HRVATSKI POLICAJCI, NAREĐENJE SIGLO "S VRHA" Oglasio se ministar Milićević nakon sramne zabrane da poseti Jasenovac (FOTO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 04. 2024. u 20:34

MINISTRU u Vladi Republike Srbije Đorđu Milićeviću danas je zabranjeno da položi cveće i zapali sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac.

ОКРУЖИЛИ МЕ ХРВАТСКИ ПОЛИЦАЈЦИ, НАРЕЂЕЊЕ СИГЛО С ВРХА Огласио се министар Милићевић након срамне забране да посети Јасеновац (ФОТО)

Foto Instagram/djmilicevic

Nakon ovog sramnog incidenta oglasio se i sam ministar Đorđe Milićević.

- Danas mi je zabranjeno da položim cveće i zapalim sveću na spomenik žrtvama ustaškog logora Jasenovac!

Boravio sam u radnoj poseti Srbima u okolini Novske, na njihov poziv. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, sa saradnicima sam se uputio ka spomen parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH. Međutim, na samom ulazu u spomen kompleks kombi u kom sam se nalazio zaustavili su hrvatski policajci koji su naše vozilo okružili sa tri svoja automobila

Policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi odmah napusti Jasenovac.

- Okrenite vozilo i odmah se uputite ka graničnom prelazu Bajakovo, bez zadržavanja na teritoriji Republike Hrvatske – naglasio je ovaj policajac.

Na pitanje zašto mi nije dozvoljeno da kao građanin i kao Srbin posetim Jasenovac i zapalim sveću žrtvama ustaša, policajac je odgovorio da „ima naređenje s vrha“. Na pitanje ko je tačno dao to naređenje, policajac je odgovorio da ne zna da li je odluka MUP-a ili Ministarstva spoljnih poslova, kao i da on samo sluša naređenja – a naređenje je jasno: „Srpski ministar ne sme ući u Jasenovac!“

Izašao sam iz kombija i tražio sam samo da napravim fotografiju spomen kompleksa, na šta me je opkolilo nekoliko policajaca i ponovilo zahtev da uz njihovu pratnju odmah krenem put graničnog prelaza sa Srbijom. - napisao je Milićević.

(alo.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo