Ovo su tajne iz kuhinja restorana

M. D.

27. 12. 2016. u 18:15

Ako ste se ikada zapitali šta se dešava iza kulisa u restoranima, evo šta su otkrili brojni kuvari u anonimnoj anketi

Ово су тајне из кухиња ресторана

Shutterstock

DA li se u restoranu hleb koji niste pojeli daje drugim gostima? Sveti li se kuvar nepristojnima tako što im posebno "začini" obrok? Ako ste se ikada zapitali šta se dešava iza kulisa u restoranima, evo šta su otkrili brojni kuvari u anonimnoj anketi.

Čak 60 odsto kuvara kaže da ih najviše nerviraju izbirljivi gosti koji menjaju recept, pa traže tikvice umesto brokolija ili neku drugu zamenu. Svaki četvrti će poslužiti gostima nešto što je palo na pod, a čak tri četvrtine kuvara je videlo bubašvabe u kuhinji. Ni vegetarijanci nisu sigurni, jer je 15 procenata ispitanika priznalo da njihovi obroci nisu uvek bez mesa.

Dobro je i da znate da kuvari u drugim restoranima izbegavaju da naruče pastu i jela od piletine, jer smatraju da je ta opcija u meniju precenjena, a najmanje interesantna. Samo tri posto kuvara priznalo je da nepojeden hleb s jednog stola završi na drugom, dok je 13 procenata videlo svoje kolege kako krišom "začinjavaju" tanjir nepristojnoj mušteriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)