Pravilno kuvanje pirinča
13. 09. 2019. u 14:45
Nemojte nikako da stavite pirinač u hladnu vodu jer će nakon kuvanja biti gnjecav i lepljiv

Depositphotos
UKOLIKO ste pomislili da ne postoji ništa jednostavnije od kuvanja pirinča i da tu nema nikakvih pravila, niste baš u pravu. Evo kako da ga spremite na pravilan način.
Nemojte nikako da stavite pirinač u hladnu vodu jer će nakon kuvanja biti gnjecav i lepljiv. Prvo ga malo propržite na ulju, u drugom loncu posebno skuvajte vodu i zatim je prelijte preko pirinča.
Začinite po ukusu, kuvajte uz povremeno mešanje, dok tečnost sasvim ne ispari. Veoma je važan i količinski odnos vode i pirinča.
Na jednu šoljicu pirinča idu dve šoljice vode, dok će mu malo maslaca na kraju dati poseban sjaj.
Раде
13.09.2019. 17:06
Никад тако а вода 3/1
Čista glupost.
jer treba pre potapanja i da ga krstim.
Komentari (3)