Jabukovo sirće uvećava testo
19. 06. 2019. u 12:56
Ako ne slovite za naročito spretnu domaćicu kada je reč o spravljanju jela od testa, možda vam nekoliko saveta pomogne da nadmašite sebe

Depositphotos
Ako ne slovite za naročito spretnu domaćicu kada je reč o spravljanju jela od testa, možda vam nekoliko saveta pomogne da nadmašite sebe i počnete da pravite peciva kao da su izašla iz pekare.
* Da bi testo naraslo, neophodan je kvasac. Ipak, ne preterujte sa njim, jer ako ga stavite previše, testo može preterano da se uveća i - pukne. Isto važi i za prašak za pecivo.
* Testo će lepo narasti i imaće savršen ukus ako u njega stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta.
* Neophodno je da ga stavljate u zagrejanu rernu. Od trenutka kada je uključite, sačekajte 10-15 minuta pre nego što ubacite testo.
* Podrazumeva se, pre nego što uopšte počnete da pravite testo, puter i jaja izvesno vreme držite na sobnoj temperaturi.
Arsenije
19.06.2019. 13:31
Nisu mi jasni ovi manijaci koji svuda trpaju sirće. U hleb ste se setili da ga stavite! Nikad mi neće biti jasno kako ljudi uopšte podnose smrad sirćeta, a kamo li kako ga jedu. Užas
@Arsenije - Pa nisu svi ko vi gadljivi !!
Komentari (2)