Pečurke za svaki obrok

Ž. P.

21. 12. 2018. u 18:18

Predlažemo nekoliko recepata za pripremu jela sa pečutkama. Počastite sebe čorbom sa pavlakom, pikanktnim gulašem ili pilavom sa parmezanom

Печурке за сваки оброк

Depositphotos

ČORBA SA PAVLAKOM

Potrebno je:

* 500 g šampinjona

* 2 srednja krompira

* glavica crnog luka

* 20 g maslaca

* 3 kašike kisele pavlake

* malo peršuna ili celera

* kocka za supu

* so, biber

* mlevena paprika


Skuvajte krompir. Na maslacu propržite sitno seckan luk. Dodajte iseckane pečurke i dinstajte na tihoj vatri. Nalijte vodom, ubacite kocku za supu, posolite i začinite po ukusu, pa kuvajte pola sata. Pred sam kraj kuvanja ubacite kiselu pavlaku i pospite seckani peršun ili celer i malo mlevene paprike. Služite toplo.



PUNjENI "KOLUTIĆI"

Potrebno je:

*12 šampinjona

* 2 čena belog luka

* 200 g parmezana

* 100 g krem-sira

* 150 g trapista

* so, biber

* peršun

* mlevena paprika

Opranim pečurkama pažljivo uklonite drške. Propržite ih na belom luku i ostavite da se ohlade, pa dodajte krem-sir, parmezan, peršun, malo mlevene paprike, so, biber. Filom punite pečurke, odozgo stavite komadiće trapista, poređajte ih u tepsiju, na papir za pečenje. Pecite ih oko 25 minuta na 200 stepeni.



PILAV SA PARMEZANOM

Potrebno je:

* 250 g pirinča

* 200 g šampinjona

* 50 g maslaca

* glavica crnog luka

* 100 g parmezana

* so, biber

* suvi biljni začin

Na ulju propržite sitno seckan luk i krupno seckane šampinjone. Dodajte pirinač, ulijte vodu, začinite po želji i kuvajte pola sata na laganoj vatri. Kada bude gotovo, umešajte maslac. Dekorišite peršunom.


PIKANTNI GULAŠ

Potrebno je:

* 500 g pečuraka

* 300 g svinjskog mesa

* glavica crnog luka

* 2 šargarepe

* malo lovorovog lista

* 1 dl soka od paradajza

* 2 kašike brašna

* so, biber

* 2 kašičice mlevene paprike

Propržite sitno seckan luk na ulju. Kada postane staklast dodajte mlevenu papriku, seckanu šargarepu i meso iseckano na kockice. Dolijte čašu vode da meso ogrezne i dinstajte oko pola sata, pa dodajte iseckane pečurke. Začinite po ukusu. Kada pečurke puste vodu, dodajte još malo vode i soka od paradajza. Pred sam kraj, umešajte brašno umućeno sa malo vode i ostavite još pet minuta da se krčka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije