Carstvo testenina

V. N.

17. 04. 2018. u 19:15

Omiljena karbonara; Špagete bolonjeze; Prefinjena tunjevina; Sa grilovanim povrćem

Царство тестенина

Thinkstock

OMILjENA KARBONARA

Potrebno je:

* 400 g špageta ili druge vrste paste

* 4 jaja

* 100 g slanine

* 100 g narendanog pekorina

* vrhunskog italijanskog ovčijeg sira ili nekog drugog sličnog njemu

* biber

* maslinovo ulje


Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, a za to vreme u tiganju sa malo ulja kratko propržite slaninu iseckanu na male komadiće. Jaja koja su izvesno vreme stajala na sobnoj temperaturi umutite sa biberom i pekorinom. Potom procedite testeninu zadržavajući jednu šoljicu vode od kuvanja. Špagete stavite u tiganj sa prženom slaninicom i dobro promešajte, a zatim sadržaj preručite u činiju. Nastavite da mešate i po potrebi sipajte vodu u kojoj se kuvala testenina. Poslužite čim je gotovo sa još bibera i rendanog sira.


ŠPAGETE BOLONjEZE

Potrebno je:

* pakovanje špageta

* 350 g mlevenog mesa

* 3 paradajza * 200 ml paradajz sosa

* glavica crnog luka * šargarepa

* 3 kašike ulja

* 3 češnja belog luka

* origano

* 2 kašike mleka

* 100 ml crvenog vina

Špagete skuvajte u slanoj vodi, a crni luk i šargarepu izrendajte jer na taj način dodatno puštaju slatkoću. Na zagrejano ulje stavite mleveno meso da se prodinsta zajedno sa posoljenim i iseckanim belim lukom, kao i sa izrendanom mešavinom šargarepe i crnog luka. U sjedinjenu masu dodajte malo paradajz sosa, malo crvenog vina i paradajz isečen na kocke. Ostavite da se dobro skuva, pa na kraju radi boljeg ukusa dodajte mleko. Prelijte nadev preko oceđenih špageta, narendajte preko kačkavalj, a ako želite, možete i neku maslinu.


PREFINjENA TUNjEVINA

Potrebno je:

* 350 g paste po želji

* 160 g tunjevine iz konzerve

* čen belog luka

* ljuta papričica

* 300 g čeri paradajza

* maslinovo ulje

* svež bosiljak

* so

* biber

* masline

Ocedite dobro tunjevinu od ulja, zgnječite beli luk i presecite čeri na polovine. U međuvremenu skuvajte pastu i propržite beli luk, iseckanu ljutu papričicu, paradajz i polovinu bosiljka. Kada je testenina skoro gotova, ocedite je i dodajte u tiganj zajedno sa tunjevinom. Sve dobro promešajte, po vrhu stavite preostali bosiljak i masline, i služite.


SA GRILOVANIM POVRĆEM

Potrebno je:

* pakovanje testenina po izboru

* pečurke

* crni luk

* 1/2 kašike belog luka u prahu

* šolja vode

* 4 do 5 kašika humusa

* šolja graška

* brokoli

* paprika

* patlidžan

* špargla ili drugo povrće po želji

* so

* biber

Testenine skuvajte prema uputstvu na pakovanju, a u tiganju sa malo vode prokuvajte grašak ili prodinstajte drugo povrće po želji. Zatim dodajte pečurke, iseckan crni luk, beli luk, so i biber. Na kraju dodajte humus i dobro izmešajte. Sjedinite masu sa testeninom, a po vrhu dodajte grilovane tikvice, patlidžan, šargarepu ili drugo povrće po želji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije