Pica za svaki obrok
06. 12. 2017. u 14:18
Ljubitelji pice biće naročito oduševljeni, pošto donosimo različite načine za spremanje ovog testa

Shutterstock
Brza, a ukusna
Potrebno je: 2 čaše brašna, 1/2 praška za pecivo, čaša jogurta, 2 kašike ulja, malo soli, 200 g pilećih prsa, 150 g kačkavalja, kečapa po potrebi, malo origana.
Napravite testo od brašna, soli, praška za pecivo, ulja i jogurta, pa ga razvaljajte i stavite u pleh. Premažite ga kečapom, poređajte pileća prsa iseckana na tanke kriške, pospite naribanim sirom i origanom. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 20 minuta.
Gurmanska
Potrebno je: 2 šolje brašna, 10 g suvog kvasca, šolja vode, kašičica bosiljka, 1/2 kašičice origan, 2 kašike ulja, šolja paradajz sosa, 200 g mocarela sira, 200 g kobasice, crvena paprika, glavica crnog luka.
Rastvorite kvasac u toploj vodi desetak minuta. Pomešajte ga sa brašnom i izmešajte rukama. Na pobrašnjenoj površini mesite ga oko pet minuta, razvaljajte, stavite u pleh i ostavite da odstoji pola sata.

Sa šampinjonima i tunjevinom
Potrebno je: kupovno testo za picu, 100 g kečapa ili paradajz sosa, 100 g šampinjona, glavica crnog luka, konzerva tunjevine u ulju, nekoliko maslina, prstohvat origana.

Kalcona
Potrebno je: 300 g brašna, 20 g kvasca, 2 kašike maslinovog ulja, kašika soli, 100 g kečapa, 300 g trapista, 200 g praške šunke, prstohvat origana, malo soli.

Pavlovic Zorica
06.12.2017. 17:26
super
Picu obozavamo: moj holesterol i ja!!!
Komentari (2)