ŠKOLA KUVANJA: Zeleni ravioli
07. 04. 2017. u 16:13
Ako volite testenine, sigurno će vam se dopasti ova đakonija za koju vam je potrebno brašno, peršun, pileće belo meso, maslinovo ulje, jaje, mladi luk, krem sir, čeri paradajz...

Za dve osobe potrebno je: 150 g brašna, veza i po peršuna, 100 g pilećeg belog mesa, 2 kašike maslinovog ulja, 40 g seckanog dimljenog pilećeg mesa, jaje, 3 struka mladog luka, 30 g krem sira, pola kašičice crvenog bibera, mleveni korijander, po 250 g crvenog i žutog čeri paradajza, 80 ml povrtnog bujona, kašičica smeđeg šećera i so.
1 – Vezu peršuna operite, očistite, posolite i izmiksajte sa jajetom, kašičicom maslinovog ulja i kašikom vode. Sipajte u posudu s brašnom, zamesite testo, umotajte plastičnom folijom i ostavite sa strane 45 minuta.
2 – Svežu i dimljenu piletinu usitnite, stavite u činiju, dodajte krem sir, seckan beli deo mladog luka, so, biber, korijander i pomešajte. Testo prepolovite, jedan deo ostavite u foliji, a drugi razvijte (90 x 14 cm).
3 – Kašičicom poređajte 14 loptica pilećeg krema, poprskajte vodom, poklopite razvijenom drugom polovinom testa i pritisnite ivice. Okruglim nazubljenim nožem izrežite 14 raviola, skuvajte u kipućoj slanoj vodi pet minuta i ocedite.

4 – Paradajz prepolovite, a ostatak peršuna i lišće mladog luka iseckajte. U tiganju zagrejte preostalo ulje, dodajte usitnjeno povrće, kratko propržite, sipajte bujon, šećer, so i prokuvajte. Raviole servirajte sa dinstanim povrćem.