Viršla krekeri sa tikvicama
03. 04. 2017. u 16:13
Potrebno je za 20 komada: 400 g brašna tip 1050, kesica suvog kvasca, 3 kašike ulja, tikvica, 4 ćureće ili pileće viršle...
.jpg)
Potrebno je za 20 komada: 400 g brašna tip 1050, kesica suvog kvasca, 3 kašike ulja, tikvica, 4 ćureće ili pileće viršle (oko 200 g), 70 g badema, 200 g krem sira, 100 ml neutralne pavlake i kašičica soli.
1 – Pomešajte brašno i kvasac, postepeno sipajte 250 ml tople vode, kašičicu soli i ulje. Testo prekrijte krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 30 minuta.
2 – Svaku viršlu isecite na pet delova, bademe sameljite, tikvicu sitno izrendajte. Krem sir umutite sa pavlakom, dodajte bademe, tikvicu, posolite, pobiberite i izmešajte.
3 - Testo još jednom kratko premesite, napravite valjak i izrežite na 20 delova. Od svakog dela oblikujte loptu, poravnajte, pritisite čašom i napravite obod.
4 – Krekere poređajte u pleh obložen masnim papirom, premažite smesom od sira, na sredinu stavite komad viršle i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.
.jpg)
Komentari (1)