ŠKOLA KUVANJA: Slatke breskvice

V.N.

16. 02. 2017. u 10:15

Za pripremanje popularne poslastice potrebno vam je: brašno, prašak za pecivo, mleko, smeđi šećer, vanila, limunova kora, puter, marmelada, šećer u prahu, kakao prah, mlevei orasi i boja za kolače

ШКОЛА КУВАЊА: Слатке бресквице

Za testo: 500 g brašna, prašak za pecivo, 200 ml mleka, 200 g smeđeg šećera, 200 ml ulja, 2 jaja, kesica vanile, rendana limunova kora i prstohvat soli. Za punjenje: 150 g putera, kašika marmelade, 5 kašika šećera u prahu, 2 kašike kakao praha, 100 g mlevenih oraha, 2 kašike ruma i kesica vanile. Plus: crvena i žuta boja za kolače i šećer za valjanje.

1 - Brašno izmešajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, ulje, jaja, mleko, vanilu, limunovu koru, so i zamesite glatko, ne mnogo tvrdo testo. Zatim ga urolajte i isecite na manje komade.

2 – Nauljenim rukama oblikujte kuglice veličine oraha. Kuglice testa poređajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejnoj na 190 stepeni oko 20 minuta.

3 – Malo ih ohladite i nožem pažljivo izdubite, ali pazite da ne puknu. Izdubljene mrvice pomešajte sa marmeladom, orasima, šećerom u prahu, vanilom, rumom, kakaom i otopljenim puterom.

4 - Sipajte u kesu sa nastavkom, napunite kuglice i spajajte po dve breskvice. Jednu polovinu umočite u žutu, a drugu u crvenu boju koju ste razmutili sa malo mleka. Uvaljajte u kristal šećer i poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije