ŠKOLA KUVANJA: Sočne svinjske rolnice
09. 11. 2016. u 18:18
Za ove rolnice potrebni su svinjetina od buta, kuvana šunka, kulen, dimljeni sir...

Svinjske rolnice
Potrebno je za 2 osobe: 400 g svinjetine od buta (2 šnicle), 80 g kuvane šunke, 50 g kulena, 70 g dimljenog sira, 250 g šampinjona, 400 ml povrtnog bujona, 2 kašike brašna, ulje, so, biber i začini po ukusu.
1 Meso istanjite tučkom, posolite i pobiberite, ali samo s one strane na kojoj će biti punjenje. Na svaku šniclu stavite tanak list šunke, dimljenog sira i nekoliko kolutova kulena.
2 Punjene šnicle čvrsto urolajte, krajeve dobro uvucite i pričvrstite čačkalicom ili metalnim štapićem za ražnjić, da sir ne bi iscurio tokom pečenja. Ispržite na vrelom ulju sa svih strana.
3 U istom tiganju prodinstajte seckane šampinjone, dok ne puste vodu. Dodajte brašno, sipajte bujon i nastavite da dinstate na laganoj vatri, uz stalno mešanje da se ne naprave grudvice.
4 Rolovano meso isecite na kriške. Sos začinite po ukusu, sipajte u vatrostalnu činiju i rasporedite kriške mesa. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
