ŠKOLA KUVANJA: Domaće raviole

Ž. P.

30. 09. 2016. u 16:20

Za ovaj obrok biće vam potrebni brašno, krompir, ovčji sir, slanina...

ШКОЛА КУВАЊА: Домаће равиоле

Domaće raviole / 4 osobe


Potrebno je: 700 g pšeničnog brašna, 400 g krompira, 300 ml vode, 50 g putera, 250 g sitnog ovčjeg sira, 400 g mesnate slanine, 3,5 l vode, 2 kašičice soli, 2 kašike suncokretovog ulja, 2 kašičice svinjske masti i vlašac za ukrašavanje.


1. Krompir skuvajte sa ljuskom, ohladite, oljuštite, izrendajte i prepolovite. U posudu stavite pola količine krompira (oko 150 g), dodajte brašno, sipajte 300 ml vode i zamesite testo.

2. Od testa oblikujte tri jufke. Radnu površinu pospite brašnom i svaku jufku još jednom premesite. U posudu sipajte drugu polovinu krompira, dodajte puter, sir i dobro izmešajte.

3. Slaninu isecite na kockice i ispržite. Testo tanko razvijte, modlom ili čašom isecite krugove prečnika 7-8 cm. U sredinu stavite malo fila, preklopite i viljuškom pritisnite ivice.

4. U loncu prokuvajte 3,5 l vode, ulje, so i postepeno dodajte raviole. Izvadite ih kada isplivaju, isperite mlakom vodom, prelijte mašću i servirajte s pavlakom i kockicama slanine.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Маја М.

30.09.2016. 17:14

Веома нејасно написано. Ко нема искуства, нека не покушава.