ŠKOLA KUVANJA: Domaće raviole
30. 09. 2016. u 16:20
Za ovaj obrok biće vam potrebni brašno, krompir, ovčji sir, slanina...

Domaće raviole / 4 osobe
Potrebno je: 700 g pšeničnog brašna, 400 g krompira, 300 ml vode, 50 g putera, 250 g sitnog ovčjeg sira, 400 g mesnate slanine, 3,5 l vode, 2 kašičice soli, 2 kašike suncokretovog ulja, 2 kašičice svinjske masti i vlašac za ukrašavanje.
1. Krompir skuvajte sa ljuskom, ohladite, oljuštite, izrendajte i prepolovite. U posudu stavite pola količine krompira (oko 150 g), dodajte brašno, sipajte 300 ml vode i zamesite testo.
2. Od testa oblikujte tri jufke. Radnu površinu pospite brašnom i svaku jufku još jednom premesite. U posudu sipajte drugu polovinu krompira, dodajte puter, sir i dobro izmešajte.
3. Slaninu isecite na kockice i ispržite. Testo tanko razvijte, modlom ili čašom isecite krugove prečnika 7-8 cm. U sredinu stavite malo fila, preklopite i viljuškom pritisnite ivice.
4. U loncu prokuvajte 3,5 l vode, ulje, so i postepeno dodajte raviole. Izvadite ih kada isplivaju, isperite mlakom vodom, prelijte mašću i servirajte s pavlakom i kockicama slanine.
Маја М.
30.09.2016. 17:14
Веома нејасно написано. Ко нема искуства, нека не покушава.
Komentari (1)