NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Bruka doveka

Veliša KADIĆ

20. 05. 2024. u 07:00

OSEĆA li crnogorska vrhuška sram i stid zbog otvorenog ruganja Srbiji i srpskoj istoriji?

Брука довека

Novosti

Očigledno ne, jer su se Jakov, Spajić i Šmit čvrsto uhvatili ruku pod ruku zabija­jući nož braći Srbima kroz tekst rezolucije o Srebrenici koji su im poturile Švabe. Da bi "oprali fleke" ispisali su "kontratekst" rezolucije o Jasenovcu ne pominjući ko se nad Srbima, Jevrejima i Romima iživljavao, ko ih je ubi­jao, mučio, silovao, pekao!

Nema pomena imena ustaških krvnika, niti NDH ili Nemaca. Ispada da su tamo Srbi ubijali Srbe!

Ali, nema ni činjenice da je to jedini logor smrti koji nije oslobođen nego su se do slobode izborili sami logoraši, živi leševi koji su jedva mogli da hodaju. Koliko nisu upoznati sa zastrašujućom stranom istorije ukazao im je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji im je objasnio da jaseno­vački logor nije rasformiran 22. aprila 1944, već su ga oslo­bodili preostali logoraši, njih šest stotina od ukupno hilja­du, kroz proboj, jurišajući na hrvatske ustaše i žicu.

U stroju antisrpske propagande nezaobilazna je i medijska kam­panja koju kao i uvek predvode podgoričke "Vijesti", nedeljnik "Monitor", ali i razni portali, ekstremisti sa društvenih mreža, upirući prstom na državni vrh Srbije i predsednika Vučića, poglavare Srpske pravoslavne crkve, lidere koali­cije "Za budućnost Crne Gore". I to sve čine uprkos izdašnoj finansijskoj pomoći srpskih firmi. Koncern "Vijesti", kako je to ustvrdio Milan Knežević, od države Srbije "diktatorske i kriminalne", u periodu od 2020. do 2023. dobio je samo za tele­viziju 2,5 miliona evra kroz sponzorstvo sa "M-telom", a por­talu je otišlo 588.000 evra. Kada se sve sabere, u kasu ovog an­tisrpskog medija od srpskog sponzora slilo se 3.113.245 evra!

Krađa na referendumu 2006. i odvajanje od Srbije, promena Ustava i "ćeranje" srpskog jezika, priznavanje lažne države Kosovo, tvorevine NATO, progon SPC i sada pripisivanje geno­cida Srbima u Srebrenici. Ima li kraja za bruku crnogorskih vlasti?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)