GRAĐANI KAO POREZNICI: Proradila je aplikacija "poreski alarm"

S. B.

11. 03. 2021. u 15:18

GRAĐANI i privrednici od sada mogu da se nađu u ulozi poreskih inspektora. U najmanju ruku njihovih vrednih pomoćnika. Proradila je aplikacija "poreski alarm", posredstvom koje korisnici mogu odmah da prijave Poreskoj upravi bilo koje poreske nepravilnosti.

ГРАЂАНИ КАО ПОРЕЗНИЦИ: Прорадила је апликација порески аларм

Foto: Depositphotos

Građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti i angažovanje neprijavljenih radnika, kao i druge poreske nepravilnosti koje uoče u poslovanju privrednih subjekata.

- Aplikacija omogućava brzo i lako podnošenje prijave - unošenjem podataka ili slike privrednog subjekta odnosno uočene nepravilnosti - objašnjavaju poreznici. - Korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli. Korisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave.Poreska uprava Republike Srbije će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave, preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri