Mirisi „Fiš festa” mamili posetioce
08. 09. 2019. u 08:15
Na štandovima postavljenim duž šetališta, smenjivali su se kuvari koji spremaju i uslužuju goste i posetioci koji čekaju da im se tanjiri napune

Foto: K. Mihajlović
LjUBITELjI ribljih specijaliteta još danas imaju priliku da uživaju u "Fiš festu", koji se kod Kule Nebojša na Kalemegdanskoj tvrđavi ove godine održava po trinaesti put.
Pročitajte još: „Fiš fest“ od četvrtka
Na štandovima postavljenim duž šetališta, smenjivali su se kuvari koji spremaju i uslužuju goste i posetioci koji čekaju da im se tanjiri napune. Mirisi pržene ribe mešali su se u vazduhu, a nije bilo prolaznika koga tek skuvana riblja čorba u kazanima od 100 litara nije namamila da svrati na feštu. Ove godine, na poziv nacionalnog ribljeg restorana, čorbu je spremao Kikinđanin, šef Radovan Subin. Čorba se priprema od 9 ujutru, a tokom dana tradicionalno se pojede i po nekoliko kotlića.
- Svake godine supruga i ja dolazimo sa prijateljima ovde - priča Slobodan S.
Pročitajte još: "Noćni market" na Đermu
Iako se jelo i pilo, Beograđanima su smetale cene, koje su iste kao prošle godine. Porcija čorbe je 300 dinara, a pečenog šarana, girica i deverike s prilozima 350 dinara.