Bez prohibicije na Sajmu viskija

S. S.

20. 11. 2016. u 17:15

Festival žestokog pića u "Mikser hausu". U duhu tradicije i kulture vezane za viski, organizatori su se pobrinuli da posetiocima prirede posebnu scenografiju koja podseća na vreme prohibicije.

Без прохибиције на Сајму вискија

Foto N. Skenderija

LjUBITELjI viskija, bio to irski, škotski ili američki, uživali su u jedinstvenom sajmu ovog žestokog pića u "Mikser hausu". Više od 60 vrsta ovog pića moglo je da se proba. Predstavljene su mnogobrojne vrste kao i zemlje u kojima se proizvodi.

U duhu tradicije i kulture vezane za viski, organizatori su se pobrinuli da posetiocima prirede posebnu scenografiju. Tako je "Mikser haus" podsećao na vreme prohibicije. Oni koji su juče odlučili da posete festival mogli su da uživaju u degustaciji viskija, bilijaru, berbernici, blek-džeku i da svoj boravak na skupu ovekoveče fotografisanjem legendarnim polaroid foto-aparatom.

- Bilo je pokušaja da se napravi sajam, ali dosada to nije zaživelo, pa smo se potrudili da ovaj put uspemo - kaže, za "Novosti", Nenad Bjelić, jedan od organizatora. - Viski važi za premijum piće i ovim sajmom želimo da približimo ljudima retke vrste koje nisu toliko dostupni.

Svi zainteresovani mogu da posete sajam i danas, cena ulaznice je 350 dinara, a uz svaku ulaznicu dobija se i jedan kupon za degustaciju. Manifestacija ima i humanitarni karakter, pa će sva prikupljena sredstva od bilijara i blek- džeka biti donirana "Miksalištu".


JELA SA DODATKOM ŽESTOKOG PIĆA

Osim degustacije žestokog pića, svi posetioci mogu da probaju i hranu u koju se dodaje viski. Tako su se na meniju Whisky Fair našla četiri jela. Šampinjoni i brokoli glazirani u viskiju, juneći burger flambiran u viskiju, pohovani kačkavalj sa sosom od viskija i ćevapi sa kajmakom glazirani u viskiju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)