Gosti pojeli 8 kazana pasulja

Stefan Sretenović

04. 09. 2016. u 17:31

Trećeg dana "Fiš festa" takmičenje u spremanju riblje čorbe. Kuvari iz Crne Gore danas spremaju jagnjetinu u mleku

Гости појели 8 казана пасуља

Kuvari su se baš potrudili Foto N. Fifić

PASULj tetovac u subotu je na trećem danu "Fiš festa" bio glavno jelo. Pripremio ga je gastro mag, a do 20 časova skoro ceo kazan od 1.000 litara bio je pojeden. Održano je i amatersko takmičenje u spremanju riblje čorbe u kojem je pobedila ekipa dnevnog lista "Politika".

Najbolji majstori u spremanju riblje čorbe, imali su pune ruke posla. Oni su u subotu za sve posetioce napravili čak osam kazana od 100 litara. U 12 sati počelo je takmičenje u pripremanju, a od 20 časova grupa "Rok lavirint" zabavljala je mnogobrojne posetioce ove manifestacije.

- Pošto obožavam riblje specijalitete, morala sam da dođem i da probam riblju čorbu, ali nisam preskočila ni pasulj - kroz osmeh priča Jelena Ilić, posetilac festivala. - Pošto sutra peva Zvonko Bogdan, a i nedelja je, moraću da dođem još jednom da uživam u jelima i dobroj muzici.

Danas je na programu festivala finalno takmičenje najboljih kuvara sa prostora bivše Jugoslavije. Osim toga, za sve sugrađane u kazanu od 1.000 litara, Asocijacija šefova Crne Gore pripremiće jagnjetinu sa povrćem u mleku. Za sve zainteresovane ulaz na ovu manifestaciju je besplatan, a cena porcije riblje čorbe je 300 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)