Poskupljuju pljeskavice!
06. 08. 2016. u 22:15
U objektima brze hrane najavljuju korekcije jer je skočila cena mesa. Pored srpskih, više novca i za azijske i meksičke đakonije

Foto:M.Anđela
NA udaru letnjih poskupljenja ovih dana našli su se svinjsko meso i piletina, a osim u mesarama, za 20 do 30 odsto veće cene, uskoro bi mogle da se "osvanu" i u svim kioscima brze hrane. Neke roštiljdžije nisu časile ni časa i već su korigovale cenovnike, dok drugi još vagaju. A, najosetnija razlika oseća se u prodajnim objektima roštilja "na kilo".
Za dosadašnju cenu kilograma pljeskavice ili ćevapa od 700 do 1.000 dinara, od sada će gurmani, morati da izdvoje nekoliko desetina dinara više. I cena porcije pilećeg filea, koja trenutno košta od 200 do 250, u mnogim "restoranima" naći će se na spisku za menjanje. A "tanjir" mešanog mesa zasigurno će premašiti "hiljadarku".
Osim tradicionalnih specijaliteta od mesa, i ljubitelji meksičke i kineske hrane moraće da sa više novca u džepu ili na kartici ulaze u "fast fudove". Burito i azijska piletina neće više moći da se pojedu za dosadašnjih 350 dinara.
- S obzirom na to da se radi od drastičnom poskupljenju, sigurno ćemo menjati cene - kažu iz jednog kioska meksičke hrane. - Još ne znamo koliko će to biti, ali biće u skladu sa skokom cene mesa.
Dok jedni razmišljaju o poskupljenju, drugi majstori roštilja i "poslastica" mesa, kako kažu, potrudiće se da zadrže stare cene i mušterije.
- Ljudi nemaju para da pazare ni ovo, a kamoli da povećavamo cene - priča radnica jedne roštiljdžinice. - Moraćemo da nađemo načina da uprkos poskupljenju svežeg mesa, nekako nađemo računicu da ljudi mogu da pazare po nepromenjenim cenama.
Komentari (1)