DINAMO NADOMAK ''DUPLE KRUNE'': ''Modri'' su iskoristili veliki pad Rijeke u završnici sezone

V.M.

22. 05. 2024. u 08:00

REVANŠ utakmica finala Kupa Hrvatske igra se danas od 18 časova na ''Rujevici'' gde će Rijeka ugostiti Dinamo Zagreb.

ДИНАМО НАДОМАК ДУПЛЕ КРУНЕ: Модри су искористили велики пад Ријеке у завршници сезоне

Foto Profimedia

Pre sedam dana u prestonici je viđena veoma ujednačen utakmica, oba tima su igrala dobro, stvarala šanse, ali pogodaka nije bilo, tako da će se sudbina ovog dvomeča rešavati večeras na ''Rujevicama''.

Sve do same završnice sezone delovalo je Rijeka može da prekine dominaciju Dinama u hrvatskom prvenstvu, igrala je odlično tokom većeg dela kampanje i bila je na prvom mestu sve do pre nekoliko kola kada je doživela neočekivan pad.

Poraz od Lokomotive uoči derbija sa Dinamom je baš poremetio ekipu, ali i dalje su imali sudbinu u svojim rukama. Trebala im je pobeda protiv Zagrepčana u međusobnom duelu i vodili su sa 1:0 na ''Rujevicama'', ali nisu izdržali do kraja, ''modri'' su preokrenuli i tako trasirali sebi put ka novoj tituli.

Posle tog meča usledio je još veći pad čete Željka Sopića koji je posle te utakmice doživela uzastopne poraze od Varaždina (0:2) i Osijeka (0:2).

Očigledno je da je tim u velikom problemu, razočarani su što su ispustili titulu koja im je bila nadomak ruku, ali imaju priliku da osvoje trofej dobrom partijom pred svojim navijačima nakon povoljnog rezultata na ''Maksimiru''.

Što se tiče Dinama, on je ponovo pokazao svoju silu. Iako je delovalo da je ''ranjiv'' kao nikada do sada, ponovo je u završnici sezone ''dao gas'', pobeđivao je kada je to bilo potrebno, vezao je deset ligaških trijumfa i osvojio sedmu uzastopnu titulu.

U prolećnom delu šampionata Dinamo je redovno osvajao bodove u “malim” utakmicama, i to im je na kraju i osiguralo novu titulu. Uz to, moramo pomenuti da je Dinamo savladao Osijek, Rijeku i Hajduk u direktnim susretima čime je dokazao da je zasluženo ponovo vladar hrvatskog fudbala.

Ako pogledamo Kup Hrvatske, ''modri'' su ovo takmičenje poslednji put osvojili 2021. godine, tako da večeras imaju odličnu priliku da vrate ''duplu krunu'' u prestonicu.

Istorijat međusobnih duela kaže da je Dinamo veliki favorit, ovi timovi su se susreli četiri puta ova sezone i Rijeka nije upisala nijednu pobedu naspram dva trijumfa Zagrepčana i i isto toliko remija.

Očekujuemo nov tvrd meč u režiji dva provplasirana tima hrvatskog prvenstva i zbog toga predlažemo ''iks'' na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!