"ORLOVI" LETE U LIGU ŠAMPIONA? Lajpcig bez motiva dolazi na "Valdstadion"

O. M.

18. 05. 2024. u 11:27

AJNTRAHT iz Frankfurta ugostiće RB Lajpcig u poslednjem kolu nemačke Bundeslige. Utakmica se iga na "Valdstadionu" od 15 časova i 30 minuta.

ОРЛОВИ ЛЕТЕ У ЛИГУ ШАМПИОНА? Лајпциг без мотива долази на Валдстадион

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Da bi obezbedio direktne kvalifikacije u Ligu Evrope sledeće sezone, Ajntrahtu je dovoljan bod, mada mu ni on možda neće biti neophodan ukoliko Bajer iz Leverkuzena savlada Kajzerslautern u finalu nemačkog Kupa.

Postoji i treća opcija, a to je da Hofenhajm ne pobedi ekipu minhenskog Bajerna.

Ako stigne do šestog mesta, a Borusija Dortmund osvoji UEFA Ligu šampiona, to bi omogućilo "orlovima" čak i da se kvalifikuje za Ligu šampiona sledeće sezone.

Naime, Borusija je kao petoplasirana već obezbedila Ligu šampiona, ali ta peta nemačka viza je bonus zbog učinka klubova iz Bundeslige u sezoni na izmaku evropskih klupskih takmičenja. Pošto bi titula šampiona Evrope imala prednost u odnosu na ovo dodatno mesto, "crno-žuti" bi popunili tu "normu" za ulazak u Ligu šampiona, a onda bi se ova za peto mesto "spustila" poziciju niže.

A da Borusija nije izgubila u prethodnom kolu danas bi fudbaleri Ajntrahta morali namerno da izgube kako bi zadržali nadu da sa šeste pozicije odu u Ligu šampiona - jer bi tada postojala opasnost da Borusija preskoči Lajpcig na četvrtom mestu i onda bi priča o petoj normi pala u vodu.

Ako je suditi po trenutnoj formi, navijači Ajntrahta nemaju mnogo razloga za optimizam, ali činjenica da je Red bul odavno rešio pitanje plasmana u Ligu šampiona daje izvesnu nadu jer će se gosti možda opustiti na kraj usezone. S druge strane, možda kod igrača Lajpciga proradi osvetoljubivost pa požele da se revanširaju za poraz od ovog rivala u prvom delu sezone, kada je bilo 1:0 za Ajntraht na "RB Areni".

Uprkos jednoj pobedi u poslednjih osam odigranih utakmica, Ajntraht je bio skoro nepobediv kod kuće ove sezone. Izgubili su samo dva puta u 16 ​​prvenstvenih utakmica na "Valdstadionu", što je lošije samo od Štutgarta i Bajer Leverkuzena u Bundesligi.

Lajpcig nema pobedu u Frankfurtu u poslednjih osam utakmica, gde je upisao po četiri poraza i nerešena. Poslednji put ovde je bilo 4:0 za domaći tim.

Treba ipak istaći da je Lajpcig trenutno u impresivnom nizu od deset utakmica bez poraza u nemačkom prvenstvu. 

NAŠ TIP: X (kvota 3,95)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo