"ŠVABE" SE POBEDOM OPRAŠTAJU OD NAVIJAČA: Još jedna razočaravajuća sezona za "ždrepce"

O. M.

18. 05. 2024. u 09:00

ŠTUTGART se sastaje sa Borusijom iz Menhengladbaha u poslednjem kolu Bundeslige. Utakmica nema takmičarsk iznačaj, jer su "švabe" izborile plsaman u Ligu šampiona, a "ždrepci" i ove godine ostali u sredini tabele.

ШВАБЕ СЕ ПОБЕДОМ ОПРАШТАЈУ ОД НАВИЈАЧА: Још једна разочаравајућа сезона за ждрепце

FOTO: Tanjug/AP

Štutgart je treći na tabeli i obezbedio je Ligu šampiona posle 14 godina. To niko nije očekivao posle prošle sezone kada su tek u baražu izborili opstanak, pa su uz šampionski tim Bajera najveće su iznenađenje u Bundesligi ove sezone. 

Štutgart ne može da padne ispod trećeg mesta, ali i dalje ima šansu da završi drugi i prestigne minhenski Bajern. Moraju da pobede Borusiju, a Bajern mora da izgubi od Hofenhajma da bi se to desilo.

Štutgart je u nizu od dve pobede i pobedio je u četiri od poslednjih šest utakmica. Od januara su pretrpeli samo jedan poraz u ligi u 15 utakmica, pobedivši 11 u tom nizu.

Šest od njihovih poslednjih osam utakmica je došlo 3+, a četiri "oba tima daju gol". Nisu uspeli da postignu gol u samo tri utakmice i jedini su tim u ligi koji je postigao gol u svakoj utakmici kod kuće ove sezone. Leverkuzenu to nije uspelo upravo protiv Borusije Menhengladbah (0:0). Kod kuće imaju samo jedan poraz, i to u oktobru.

Sa 74 gola imaju treći najbolji napad, a sa 39 primljenih golova treću najbolju odbranu.

Ovo je još jedna razočaravajuća sezona za Borusiju. Oni su 13. na tabeli i ovo im je najgori plasman u ligi od sezone 2010/11 kada su bili 16.

Borusija je u nizu od tri uzastopna remija i pet utakmica bez pobede. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih 10 utakmica i samo tri tima u ligi su u lošijoj formi od njih od februara.

Devet od njihovih poslednjih 11 utakmica je završeno sa BTTS, a sedam sa više od 2,5 gola.

Samo Hofenhajm (28) je više puta došao "GG" u ligi od Borusije (25), na čijih 14 od 16 gostovanja su oba tima davali gol. Kada su ove sezone igrali u gostima, viđeno je u proseku 4,13 golova po utakmici.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,05)

NOVE KLADIONIČARSKE PRIČE: Prevario tinejdžera za 300.000 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo