KO BI SE OVOME NADAO: Sampdorija od ponora došla na dva (i po) koraka od povratka u Seriju A

O. M.

17. 05. 2024. u 11:55

ZAVRŠEN je ligaški deo italijanske Serije B, a borbe za plasman u elitni razred nastavljaj use u plej-ofu.

КО БИ СЕ ОВОМЕ НАДАО: Сампдорија од понора дошла на два (и по) корака од повратка у Серију А

FOTO: Profimedia

Tačnije, za ekipe koje su izborile doigravanje, a među njima su i nekadašnji prvoligaši, Palermo i Sampdorija.

Posle katastrofalne prošle sezone, Sampdorija je na sličan način počela i ovu, pa se u jednom trenutku činilo da će posle ispadanja iz Serije A uslediti i pad u Seriju C, naročito jer su zbog finansijskih problema ostali bez dva boda.

posle devet kola bili su poslednji na tabeli, a iz srvene zzone izašli su tek posle 12. runde takmičenja. Ipak, o mestu u plej-ofu nisu ni sanjali sve do marta ove godine, kada su izabranici Andree Pirla napravili seriju od četiri poede i popeli se na sedmo mesto.

S druge strane, ekipa sa Sicilije je dugo slovila kao kandidat za direktnu promociju, ali ih je loša serija tokom novrembra prošle godine gurnula van tog društva. Tu krizu su nekako prevazišli, ali ih druga, koja je počela sredinom marta, umalo nije koštala pada iz Top 8.

Sada u utakmicu sa Sampdorijom ipak ulaze malo ohrabreni pobedoim u poslednjem kolu nad Sudtirolom kojom su prekinuli niz od osam utakmica bez trijumfa.

Da li će to biti dovoljno i za pobedui nad Sampdorijom i plasman u polufinale plej-ofa gde ih čeka Venecija, razočarana što joj je u poslednjem kolu promakla direktna promocija, videće se večeras posle 90 ili 120 minuta igre. Četvrtfinale se igra na jednu utakmciu, polufinale i finale na dve.

NAŠ TIP: I0-2&II0-1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENAĐENJE NA ROLAN GAROSU: Teniser koji je baš iznervirao Novaka Đokovića mora kući, evo i zašto (VIDEO)