LUKA JOVIĆ NA ILIĆA I VANJU MILINKOVIĆ-SAVIĆA: Srpski derbi u Torinu

O. M.

18. 05. 2024. u 09:08

MILAN gostuje Torinu u 37. kolu italijanske Serije A ove subote od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Olimpiko di Torino".

ЛУКА ЈОВИЋ НА ИЛИЋА И ВАЊУ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋА: Српски дерби у Торину

FOTO: Tanjug/AP

Zahvaljujući uspehu drugih italijanskih timova u Evropi ove sezone, Torino je i dalje u prilici da se bori za mesto u plej-of rundi Lige konferencija nakon važne pobede od 2:1 u Veroni prošlog vikenda. Oni se suočavaju sa teškim zadatkom protiv dva kluba iz prvih pet u poslednja dva kola, da bi se popeli na osmo mesto, ali nedavna forma na tom frontu je ohrabrujuća.

Nastavljaju da se bore uprkos skorom odlasku menadžera Ivana Jurića, koji je posle pobede nad Veronom očajavao zbog „cepanja i podela“ u klubu. Par nerešenih bez golova protiv Bolonje i Juventusa, dve ekipe iz prve četiri, trebalo bi da uveri igrače Torina da mogu da se izbore i sa Milanom, čak i ako su navijače razočarali sa četiri nerešena rezultata u poslednjih pet utakmica, od kojih je još jedan bez golova, ali protiv Frosinonea.

"Olimpijski stadion u Torinu" bio je godinama jedan od najuspešnijih stadiona za Milan, ali "rosoneri" su pobedili samo u jednom od poslednjih deset gostovanja, uz tri poraza i šest remija. Međutim, jedan znak u njihovu korist je da je jedina pobeda u tom nizu stigla u maju 2021. godine (7:0) na putu do drugog mesta iza velikog rivala Intera, slično kao i ove sezone. ČAk je i kolo u kome se sastaju Torino i Milan skoro pa isto, ono je bilo 36, a sada se sastaju u 37.

Milan je u prošlon kolu konačno prekinuo niz od pet utakmica bez pobede, pošto je prilično ubedljivo savldao ekipu Kaljarija sa 5:1. Uprkos tome, ostaje gorak ukus loše završnice sezone, pa ne čudi što je trener Stefano Pijoli prošle subote rekao medijima da još uvek ne zna da li će ostati u klubu i u narednoj sezoni 2024/25. Činjenica da je doveo Milan do 80 bodova tek drugi put u poslednjih 13 sezona "rosonera" mogla bi da mu olakša pregovore sa čelnicima kluba o nastavku saradnje.

Milan je ubedljivo slavio jesenas na "San Siru". Bilo je 4:1, a mrežu Vanje Milinković-Savića tresli su Olivije Žiru dva puta, Kristijan Pulišić i Teo Ernandez.

Luka Jović nije ulazio u igru u pobedi protiv KAnjarija, dok su Ivan Ilić i Vanja Milinković-Savić bili među zaslužnijima za trijumf Torina nad Veronom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!