KRUNA (I PICA) SPREMNA ZA KRALJA ALEKSANDRA: Mitrović i Sergej Milinković-Savić na korak od titule u Saudijskoj Pro ligi

O. M.

11. 05. 2024. u 07:45

SAMO je pitanje vremena kada će Al Hilal i zvanično osvojiti naslov prvaka Saudijske Arabije, odnosno Pro ligu, a priliku da to urade imaju već danas, odnosno ove večeri kada na svojoj "Kraljevskoj areni" dočekuju ekipu El Hazema.

КРУНА (И ПИЦА) СПРЕМНА ЗА КРАЉА АЛЕКСАНДРА: Митровић и Сергеј Милинковић-Савић на корак од титуле у Саудијској Про лиги

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Da je Al Nasr sinoć propustio da pobedi Al Ahdud u gostima, stvar bi već bila gotova, ali je Brozović u 91. minutu pogodio za 3:2, pa će Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić i danas morati da se oznoje.

A u dosadašnjem delu šampionata srpski dvojac se itekako ugradio u neverovatan uspeh tima. itrović je sa 24 postignuta pogotka drugi strelac prvenstva, iza Kristijana Ronalda koji je postigao devet više, ali je Mitar bio povređen nekoliko nedelja. S druge strane Sergej Milonković Savić je zabeležio devet asistencija, i peti je po tom parametru u ligi.

Al Hilal je letos uložio veliki novac, oformio je ubedljivo najbolju ekipu na azijskom kontinetnu, a uz to je doveo verovatno i najboljeg trenera u vidu Žorža Žezusa što se i vidi u rezultatima ekipe.

''Plavi talas" melje sve pred sobom, a najbolji primer toga videli smo kada su u jednom trenutnku sezone nanizali čak 34 uzastopne pobede u svim takmičenjima. Ta serija prekinuta je porazom od El Ajna u polufinalu Azijske lige šampiona, ali je ostala serija u domaćem prvenstvu, koja sada iznosi 23 pobede. Sveukupno, u Pro ligi je učinak 28 pobeda i dve nerešene.

Ostaje žal đto Mitrović nije mogao da pomogne drugovima u polufinalu protiv El Ajna jer je vrlo lako Hilal mogao da osvoji "triplu krunu", zapravo četverostruku jer su u međuvremenu već osvojili Superkup Saudijske Arabije.

Bez najboljeg igrača i strelca Al Hilal nije mogao do finala, ali u međuvremenu srpski reprezentativac se vratio na teren i odmah pokazao koliko znači pogocima protiv El Tavona u pretprošlom kolu (3:0) i El Ahlija (2:1).

Ono što je bitno je da je povreda iza najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije koji će u završnici pokušati da donese trofeje svom timu u prvenstvu, odnosno kupu i usput što bolje se pripremi za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Par reči o El Hazemu. Ovaj klub s klupe predvodi urugvajski stručnjak Hose DAnije l Karenjo koji je pre deset godina, dakle mnogo pre ere Kristijana Ronalda, predvodio El Nasr do duple krune, ali sada u HAzemu proživljava teške trenutke jer je klub na ivici ispadanja, samo čudo ga može spasiti. A čuda se u fudbau dešavaju ponekad, ali bi pobeda Hazema nad Hilalom bila više i od senzacije, tako da će Urugvajac bodove spasa, ako uopšte za to ima nade, morati da traži na drugom mestu.

U prvom delu sezone Hiall je do vrha npunio mrežu HAzema. Bilo je 9:0, a u strelce su se pisala oba srpska internacionalca, uz sjajnog Malkolma koji je tri puta pogađao mrežu domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1&4+ (kvota 1,73)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)