BREST JE NADOMAK ISTORIJSKOG PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA: Raštimovani ''crveno-beli'' ne smeju predstavljati težak zadatak za ''pirate''

V.M.

10. 05. 2024. u 08:00

FUDBALERI Bresta svoj pohod na Ligu šampiona nastavljaju protiv Remsa kojeg će ugostiti na otvaranju 33. kola Lige 1 (21:00).

БРЕСТ ЈЕ НАДОМАК ИСТОРИЈСКОГ ПЛАСМАНА У ЛИГУ ШАМПИОНА: Раштимовани црвено-бели не смеју представљати тежак задатак за пирате

Foto Profimedia

Domaćin je apsolutno najveći hit Lige 1, tokom čitavog prvenstva igra veoma dobar fudbal, a i pored toga što je doživeo pad u formi (sedam bodova na poslednjih pet utakmica), Brest ima odličnu priliku da se direktno plasira u Ligu šampiona i tako ostvari prvo učestvovanje u evropskim takmičenjima u svojoj istoriji.

Do kraja su ostale da se odigraju još dve utakmice, a Brest trenutno zauzima treće mesto sa 57 bodova što je dva više od četvrtoplasiranog Lila, odnosno šest od Nice koja je odigrala meč manje od njega.

Ono što je dobra stvar za ''pirate'' je to što će poslednje dve utakmice igrati protiv Remsa i Tuluza, ekipa koje su sigurne na sredini tabele (11,12 mesto) i nemaju za šta da se bore, a dodatno samopouzdanje daje im činjenica da su na 16 utakmica protiv ekipa koje se nalaze između desetog i 18. mesta na tabeli neporaženi ove sezone (12 pobeda, četiri remija).

Takođe, vredi napomenuti da četvrto mesto takođe vodi u Ligu šampiona, samo ne u grupnu fazu takmičenja već kvalifikacije što bi ponovo bio uspeh za domaćina, ali sigurno je da on želi da sačuva treću poziciju koju trenutno drži.

Ono što im ide na ruku je i forma gostujućeg Remsa koji ne zna za pobedu gotovo mesec i po dana. Uoči ovog meča je doživeo tri uzastopna poraza, a cenu toga platio je mladi trener Vil Stil sa kojim je raskinuta saradnja.

Stil je prošle godine bio jedan od najpoznatijih trenera u Ligi 1 jer još nije imao zvaničnu licencu pa je Rems morao da plaća kaznu svaki meč koji on vodi zbog toga, ali to su rado radili jer su u jednom periodu nanizali 18 ligaških utakmica bez poraza.

Ipak, ''magija je nestala'' sredinom ove godine i došlo je vreme za rastanak, a u samoj završnici sezone ekipu će predvoditi doskorašnji Stilov pomoćnik, Samba Dijavara.

Glavni problem ove ekipe je slaba defanzivna igra, primili su čak devet golova za vreme pomenutog negativnog niza od tri vezana poraza i videćemo kakva će rešenja Dijavara imati za to.

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, videćemo da je remi česta pojava kada igraju ovi timovi. Na minulih pet obračuna čak četiri puta su igrali nerešeno, ali serija ''ikseva'' je prekinuta u prvom delu sezone kada je Brest slavio sa 2:1.

Što se tiče izostanaka, domaćini će verovatno bit bez Les Melua i Del Kastilja, dok će kod gostiju meč propustiti Busi, Okumu, Atangana i gotovo sigurno Darami.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!