"OŠTRICE " ZA ČAST, "ŠUMARI ZA OPSTANAK: Borba za opstanak u Premijer ligi, tri kandidata za dva mesta

O. M.

04. 05. 2024. u 09:58

NOTINGEM gostuje otpisanom ŠEfild junatedu u 36. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 16 časova na stadionu "Bramal lejn".

ОШТРИЦЕ  ЗА ЧАСТ, ШУМАРИ ЗА ОПСТАНАК: Борба за опстанак у Премијер лиги, три кандидата за два места

FOTO: Profimedia

Šefild je prošlonedeljnim porazom od Njukasla ostao bez šansi za opstanak u Premijer ligi, a posle ubedljivih 1:5, menadžer Kris Vajlder je izjavio da nijedan deo tima nije bio dovoljno dobar.

Ta izjava odnosila se istovremeno i na utakmicu protiv Njukasla, ali i na celu sezonu "oštrica", a ponajviše možda na mesec april u kome su njegovi puleni osvojili samo jedan bod i primili čak 20 golova na šest utakmica, od čega 13 na poslednje tri.

Poslednje tri utakmice u sezoni mogu samo da vrate malo časti i ponosa igraima i navijačima jednom od najstarijih klubova Engleske i sveta, ali ništa više od toga, jer je čak i verovatnoća da izbednu poslednje mesto sada u domenu teorije.

To što dva od ta tri meča igraju kod kuće ne znači im mnogo jer "Bramal lejn" ove sezone nije donosio gotovo nikakvu prednost Šefildu. Ovde su osvojili samo 10 od svojih 16 bodova, tek nešto više nego na strani.

Notingem Forest se u nedelju borio protiv šampiona Mančester sitija, ali je na kraju podlegao (0:2), što znači da su ostali bod i jedno mesto iznad zone ispadanja uoči ovog vikenda.

"Šumarima" su sve tri utakmice do kraja finale, mada drže sve u svojim rukama, jer osim četiri boda prednosti nad najbližim pratiocem Lutonom, imaju i taj luksuz da u polednjem kolu igraju sa drugim direktnim konkurentom za opstanak, Barnlijem.

Ako Barnli danas ne uspe da pobedi Njukasl moraće da pobedi u pretposlednjem kolu, a onda bi utakmcia sa Notingemom imla značaj plej-ofa, s tim što bi Notingemu u tom slučaju odgovarao i remi. Naravno, ne treba zaboraviti ni Luton kome su do kraja ostale utakmcie sa dva londonska tima, dočekuju Fulam u poslednjem kolu, a prethodno gostuju Vest hemu...

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao