ASTON VILA JE VELIKI FAVORIT PROTIV PIREJACA: Dvomeč bi mogao biti već večeras ''završen'' na ''Vila parku''

V.M.

02. 05. 2024. u 10:37

U prvoj utakmici polufinala Lige konferencija, fudbaleri Aston vile će dočekati Olimpijakos (21:00).

АСТОН ВИЛА ЈЕ ВЕЛИКИ ФАВОРИТ ПРОТИВ ПИРЕЈАЦА: Двомеч би могао бити већ вечерас завршен на Вила парку

Foto Profimedia

Nakon duge 42 godine birmingemski ''lavovi'' su se vratili u polufinale nekog evroskog takmičenja. Doduše, te davne 1982 su igrali Kup šampiona, a sada Ligu konferencija, ali svakako je ovo veliki uspeh za izabranike Unaja Emerija koji igraju sjanu sezonu.

Aston vila je na svih šest utakmica u Ligi konferencija na svom terenu ove sezone upisivala pobede, a ako na to dodamo razliku u kvalitetu igrača ukoliko domaćini dobro otvore meč mogli bi da reše dvomeč na ''Vila parku''.

Pored ovog takmičenja, nekadašnjem osvajaču Ligu šampiona ide odlično u Premijer ligi i vrlo verovatno će sezonu završiti na četvrtom mestu, što bi značilo povratak u najelitnije evrospko takmičenje. Trenutno su četvrti na tabeli i imaju sedam poena prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem koji jeste odigrao dva meča manje, ali ima znatno teži raspored u završnici sezone.

Sa druge strane, Olimpijakos ima veoma turbulentnu kampanju, ali stvari je uspeo da primiri treći ovosezonski šef struke Hose Luis Mendilibar koji je stabilizovao ekipu od kada ju je preuzeo u februaru.

Uspeo je da uvede ekipu u polufinale Lige konferencija, a uz to se bori za titulu u domaćem prvenstvu i može se reći da iskusni Španac radi odličan posao.

Gosti su neporaženi na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima i na njima su ostvarili čak šest pobeda uz jedan remi.

Ipak, ako pogledamo tradiciju Olimpijakos se nikada nije dobro provodio kada je gostovao u Engleskoj, gostovao je 19 puta na Ostrvu u okviru evrospkih takmičenja i slavio je samo tri puta.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Buendije, Martineza, Mingsa, Kamare, Morena, Ramzija i Zaniola, dok će kod gosta meč propustiti Fadiga, Leitner, Masuras i Ntoj.

Kvalitet je na strani Vile koja uvek ima sjajnu podršku u Birmingemu i sve svem ''keca'' bi bilo veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove