BAJER JE OBORIO EVROPSKI REKORD: Da li će se neverovatan niz neporaženosti ''farmaceuta'' okončati na ''Olimpiku''?

V.M.

02. 05. 2024. u 07:50

U prvoj utakmici polufinala Lige Evrope fudbaleri Rome će na ''Olimpiku'' pokušati da nanesu prvi ovosezonski poraz Bajeru iz Leverkuzena (21:00).

БАЈЕР ЈЕ ОБОРИО ЕВРОПСКИ РЕКОРД: Да ли ће се невероватан низ непоражености фармацеута окончати на Олимпику?

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je bio slučaj tačno pre godinu dana, ponovo će se u polufinalu Lige Evrope sastati Roma i Leverkuzen, mada je situacija sada daleko drugačija i uloga favorita pripada novopečenim prvacima Nemačke, izabranicima Ćabija Alonsa.

''Farmaceuti'' su obavili svoje obaveze u domaćem prvenstvu, tako da se u potpunosti mogu fokusirati na Ligu Evrope, a isto se ne može reći za Romu koja se bori za povratak u Ligu šampiona, što može ostvariti i preko Serije A u kojoj je trenutno peta sa dva poena prednosti u odnosu na šestoplasirnu Atalantu od koje je odigrala meč više.

Od kada je De Rosi preuzeo ''vučicu'' uspe je da podigne ekipu, a posebno su impresivni nastupi kod kuće jer su na deset utakmica na ''Olimpiku'' upisali čak osam pobeda.

Takođe, ovo je četvrta godina zaredom da domaćini uspevaju da se domognu polufinala nekog evrospkog takmičenja, a upravo su u poslednjem porazili Leverkuzen ukupnim rezultatom 1:0.

Međutim, kako igraju ove ekipe to se gotovo sigurno neće desiti i trebalo bi biti mnogo više golova na ovogodišnjem dvomeču. 

Pored Leverkuzena koji igra dosta napadački i otvoreno pod Alonsom, isto se može reći i za Romu pod De Rosijem, a najbolje primere toga videli smo za vikend kada su ove ekipe remizirale sa Štutgartom, odnosno Napolijem (po 2:2).

Što se tiče gosta, vredi istaći da i dalje nije poražen ove sezone što je više nego impresivno, meč sa Štutgartom im je bio 46 bez poraza u svim takmičenjima i na taj način su postavili evrospki rekord koji je do sada držao Juventus.

Leverkuzen je osvojio prvu titulu u istoriji kluba, ali Alonso je izjavio da se neće time zadovoljiti i neće dozvoliti da dođe do pada u igri njegove čete koja pored Lige Evrope odlično nastupa i u domaćem kupu gde će igrati u finalu sa Kajzerslauternom, tako da je nadomak osvjanja popularne ''triplete''.

Na putu do polufinala, ''farmaceuti'' su nokaut fazi bili bolji od Karabaga (5:4) i Vest hema (3:1), dok je Roma izbacila Brajton (4:1) i Milan (3:1).

Ako pogledamo izostanke, domaćini će zasigurno biti bez Lukakua i Čelika, dok će kod gosta meč propustiti Borha Iglesias, a pod znakom pitanja su Smoling sa jedne i Hložek, odnosno Tah sa druge strane.

Očekujemo znatno interesantnije polufinale nego prošle godine i verujemo da će započeti sa goleadom na ''Olimpiku''.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo