KADA IGRAJU ČELSI I TOTENHEM NIKADA NIJE DOSADNO: Sve sem goleade na ''Stamford bridžu'' bi bilo veliko iznenađenje

V.M.

02. 05. 2024. u 07:30

U zaostaloj utakmici 26. kola engleske Premijer lige gledaćemo gradski derbi na ''Stamford bridžu'' u kojem će Čelsi ugostiti Totenhem (20:30).

КАДА ИГРАЈУ ЧЕЛСИ И ТОТЕНХЕМ НИКАДА НИЈЕ ДОСАДНО: Све сем голеаде на Стамфорд бриџу би било велико изненађење

FOTO: Tanjug/AP

Gradska rivalstva često umeju biti veoma žestoka, a ono između Čelsija i Totenhema je godinama ''u usponu'', tačnije od kada su ''plavci'' 2016. uručili titulu Lester pobedivši njegovog glavnog rivala za titulu, ''pevce'' par kola pre kraja.

Te večeri ''varničilo'' je između igrača na ''Stamfor bridžu'' i kao da te ''varnice'' nikada nisu prestale, jer su utakmice između ovih timova veoma borbene i često umeju da ''izmaknu kontroli''.

Jednu takvu već smo videli ove sezone kada je Totenhem ugostio Čelsi (1:4), izabranici Angelosa Posetkoglua su bolje otvorili meč, ali su se samouništili sa dva crvena kartona, a kao da to nije bilo dovoljno nekoliko bitnih igrača se povredilo i može se reći da je taj susret bio prekretnica sezone, jer je to bio kraj sjajnog starta kampanje Sparsa koji su se u tom periodu borili za prvo mesto na tabeli.

Današnji meč ne bi trebao ništa manje zanimljiv, jer kako igraju ove ekipe uzbuđene je redovna pojava na njihovim susretima i goleade su česta pojava na utakmicmama Čelsija i Totenhema ove sezone.

Domaćini su proktelog vikenda u ''Derbiju severnog Londona'' ugostili Arsenal i nakon pola sata igre gubili sa 0:3. U drugom delu igre su uspeli da smanje zaostatak preko Romera i Sona, međutim do izjednačenja nisu mogli i tako su propustili priliku da završe nade o snovima večitog rivala.

Sa druge strane, ''plavci'' su gostovali Aston vili i takođe je delovalo da su ''gotovi'' na poluvremenu jer su gubili sa 0:2, međutim ne samo da su se vratili u igru na krilima Madeueke i Galagera, nego im je u sudijskoj nadoknadi poništen pobedonosni gol nakon intervencije VAR-a što je iznerviralo trenera Maurisija Poketina koji je nakon meča javno kritikovao suđene.

Stil fudbala kakav igraju ove ekipe garantuje golove, a dodatno samopouzdanje daje nam činjenica da Čelsi u 2024. godini nije odigrao 3+ samo protiv Sitija u Premijer ligi, kao i to da je pomenuta igra bila prolazna na devet od poslednjih deset ligaških utakmica ''pevaca''.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima.

Domaćini će biti bez Kolvila, Fofane, Gusta, Džejmsa, Silve, Nkunkua, Lavije, Fernandeza, Sterlinga i Tijaga Silve.

Kod gosta meč će propustiti Verner, Solomon, Forster, kao i levi bekovi Udogi, Dejvis i Sesenjon i predpostavlja se da ću tu krpu pokriti Emerson Rojal koji je po prirodi desni bek.

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove