DA LI JE DOŠLO VREME DA ROMA PREKINE POST NA JUGU ITALIJE? Vučica nije slavila na ''Dijego Armando Maradoni'' punih šest godina

V.M.

28. 04. 2024. u 07:30

SVE oči italijanskog fudbalskog sveta biće večeras uprte na stadion ''Dijego Armando Maradona'' na kojem će u čuvenom ''Derbiju Sunca'' fudbaleri Napolija ugostiti razigranu Romu (18:00).

ДА ЛИ ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА РОМА ПРЕКИНЕ ПОСТ НА ЈУГУ ИТАЛИЈЕ? Вучица није славила на Дијего Армандо Марадони пуних шест година

Foto Profimedia

Posle razočaravajućeg remija sa Frozinoneom (2:2), Napoli je doživeo još jedan katastrofalan rezultat, izgubivši od Empolija na stadionu ''Karlo Kastelani'' proteklog vikenda (0:1). 

To je bio još jedan u nizu razočaravajućih rezultata za branioca titule koji ima katastrofalnu sezonu, a vremenom je postalo očigledno da ni privpremeni trener Kalcona, inače treći ove sezone, nije uspeo da pronađe način da prodrma ekipu i od kada je preuzeo kormilo domaćini su slavili samo na tri od devet odigranih utakmica.

Promene su evidentno potrebne, a po pisanjima italijanskih medija jedna velika će se dogoditi na leto jer bi ekipu trebao preuzeti Antonio Konte. Navodno je dogovorio trogodišnju saradnju sa Napolijem, a po sezoni bi trebao zarađivati oko šest i po miliona evra.

Videćemo kakav će roster na raspolaganju imati Konte, a dosta toga zavisi i od plasmana u Evropu koji visi o koncu trostrukom prvaku Italije koji ovo kolo dočekuje na osmom mestu sa 49 sakupljenih bodova.

Ono što bi moglo da da samopouzdanje Napoliju je činjenica da na pet vezanih ''Derbija Sunca'' nije gubio pred svojim navijačima, mada treba napomenuti da ga je Roma savladala u prvom delu sezone sa 2:0 na ''Olimpiku''.

Sa druge strane, hvalospevi ne prestaju za Danijelea de Rosija koji ne samo da je preporodio Romu od svog dolaska na klupu, već je napravio jedan od najjačih klubova u Italiji. Izdigdao ju je sa sredine tabele i poveo na peto mesto koje iduće godine vodi u Ligu šampiona, a uz to je ostvario plasman u polufinale Lige Evrope gde će se u reprrizi prošlogodišnjeg polufinala sastati sa Leverkuzenom.

Pod De Rosijem ekipa izgleda dosta bolje, življe na terenu, a i vredi istaći da ga je poslužilo zdravlje igrača jer su nosioci igre poput Dibale i Pelegrinija retko bili odsutvni od kada je legenda ''vučice'' preuzela kormilo.

Još jedan dokaz tog napretka u igri videli smo sredinom nedelje kada je Roma nastavila ranije prekinut meč sa Udinezeom zbog problema sa zdravlje Evana Ndike koji se srušio na terenu zbog problema sa srcem, ali je sada dosta bolje i van je životne opasnosti.

Utakmica je prekinuta 20 minuta pre kraja pri rezultatu 1:1, a u nastavku su đalorosi uspeli da dođu do pobede preko Brajan Kristantea koji je kornera Paola Dibale udarcem glavom uspeo da pretvori u gol u 95. minutu.

Što se tiče izostanak sa današnjeg derbija, domaćini će biti bez Matijasa Oliveire i Pjotra Zjelinskog, dok će kod gostiju meč propustiti Ljorente, Ndika, Paredes i verovatno Lukaku i Smoling koji su pod znakom pitanja.

Roma je u dosta boljem ritmu i verujemo da može odneti bod sa ''Dijego Armando Maradone'', a kvota na duplu šansu je veoma dobra i vredi je probati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)