DRAMA U LA LIGI: Atletiko i Bilbao biju veliku bitku koja može odlučiti o tome ko će u Ligu šampiona

V.M.

27. 04. 2024. u 08:40

U obračunu direktnih rivala koji se bore za četvrto mesto na tabeli La lige, Atletiko Madrić će ugostiti Atletik Bilbao na ''Metropolitanu'' (21:00).

ДРАМА У ЛА ЛИГИ: Атлетико и Билбао бију велику битку која може одлучити о томе ко ће у Лигу шампиона

Foto Profimedia

Prve tri pozicije na tabeli su gotovo sigurno rezervisane za Real, Barsu i Đironu, a za poslednje koje vodi u Ligu šampiona bitku vode Atletiko Madrid i Bilbao, tako da ne treba napomienjati koliko je ovo bitan meč za obe ekipe.

Trenutno je u prednosti domaćin iz prestonice koji je četvrti sa 61. osvojenim bodova, ali Baskijci mu dišu za vratom, zaostaju samo tri poena i pobeda na večerašnjem duelu bi ih pogurala ka Ligi šampiona jer imaju bolji međusobnih duel od Madriđana.

Što se tiče forme pred današnji duel, ne blistaju ni jedni ni drugi. Za nijansu je gori Atletiko koji je doživeo uzastopne poraze od Dormtunda i Alavesa, dok je Bilbao propustio šansu da u potpunosti iskoristi ''kiks'' jorgandžija jer je remizirao sa prežaljenom Granadom (1:1), dok je kolo pre ispustio pobedu u poslednjim trenucima protiv Viljareala (1:1).

Ono što vredi napomenuti je to da se ovi timovi veoma dobro poznaju jer su se susreli već tri puta ove sezone i na sva tri su bolji bili ''lavovi''. Baskijci su prvo slavili u prvenstvu sa 2:0, a nakon toga je na putu ka osvajanju Kupa kralja ostvario još dva trijumfa u polufinalu, 1:0 i 3:0.

Posebno je impresivno što Madriđani nisu dali nijedan gol na tim mečevima iako su napadački raspoloženi ove sezone i sigurno je da će psihička prednost biti na strani izabranika Erenesta Valverdea.

Što se tiče zdravstvene situacije, oba tabora imaju problema sa izostancima i biće bez par bitnih igrača.

Kod domaćina će meč propustiti Memfis Depaj koji se povredio taman kada je počeo da daje doprinos ekipi, a uz njega neće biti ni Lemara, Gabrijela Pauliste, Vitola i suspendovanog Stefana Savića.

Sa druge strane sigurno neće biti startnog desnog beka Oskara de Markos, dok je pod velikim upitnikom njegov ''partner u zločinu'' sa leve strane, Juri Berčiće.

Verujemo da će oba tima biti izuzetno dobro pripremljena za utakmicu, očekujemo veliku borbu i nešto tvrđi meč jer remi odgovara Atletiku i smatramo da je najbolji predlog ''iks'' na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti