DRUGI DERBI U ČETIRI DANA: Zvezda juriša na četvrtu uzastopnu duplu krunu, Partizan čeka na trofej od 2019. godine

O. M.

24. 04. 2024. u 08:37

U polufinalu Kupa Srbije fudbaleri Crvene zvezde će ugostiti Partizan na stadionu ''Rajko Mitić'' (19.00).

ДРУГИ ДЕРБИ У ЧЕТИРИ ДАНА: Звезда јуриша на четврту узастопну дуплу круну, Партизан чека на трофеј од 2019. године

FOTO: Tanjug

Ovo će biti drugi derbi u samo četiri dana, a na tom prethodnom viđen je veliki broj preokreta, a na kraju je slavila Crvena zvezda. Nije delovalo da će to tako biti do samog kraja, jer je Partizan vodio sa 2:1 do same završnice, ali su ''crveno-beli'' sa dva pogotka u poslednjih deset minuta napravili preokret preko Ndiaja i Kataija i tako došli do trijumfa koji im je gotovo sigurno zagarantovao titulu jer sada imaju velikih plus deset u odnosu na večitog rivala.

Ipak, Zvezda se neće tu zaustaviti jer želi duplu krunu koju je osvajala protekle tri godine i nameračila se na četvrtu u nizu, ali moraće ponovo da savlada Partizan ako želi do nje, a to joj nije baš polazilo za rukom ove sezone.

Večiti rivali su se sastajali tri puta od starta kampanja i potpuno su izjednačeni. Pored pomenutog trijumfa srpskog šampiona, ''crno-beli'' su slavili na prvom večitom derbiju, jedinom odigranom na ''Stadionu Partizana'', a takođe su odigrali i remi (2:2).

Ukoliko danas bude nerešeno, igraće se penali, a poslednji put kada se to desilo između ovih timova bilo je u finalu 2021. godine kada je Zvezda započela svoju dominaciju.

Gosti iz Humske čekaju na trofej od 2019. godine, što je i poslednji put kada su osvojili kup, tako da im motivacije ne bi smelo manjkati na večerašnjem duelu i sigurno je da će Igor Duljaj dobro pripremiti večerašnji susret.

Ono što raduje navijače oba tima je to da više nemamo tvrde derbije koji broje mali broj golova, jer su se na ovosezonskim duelima ''večiti rivali'' raspucali.

Najmanje golova je viđeno u Humskoj, ''samo tri'', dok su na obračunima u Ljutice Bogdana viđena četiri, odnosno pet pogodaka.

Ako pogledamo formu ekipa, ona je na strani domaćina koji se nalazi u impresivnoj seriji od devet vezanih pobeda, dok se sa druge strane ne može reći da je Partizan u dobrom ritmu jer je pre pomenutog poraza od Zvezde, bolji od njega bio i Čukarički (2:3).

Što se tiče zdravstvene situacije, u redove ''parnog valjka'' se vraća prvi čuvar mreže Jovanović, dok bi spreman trebalo da bude i Saldanja, mada je pitanje hoće li započeti od prvog minuta.

Kod nekadašnjeg prvaka Evrope jedini koji je pod znakom pitanja je Milan Rodić koji se vratio treninzima, ali se očekuje da započne derbi sa klupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)