KOŠMARNA SEZONA NAPOLIJA: Branilac titule u velikoj opasnosti da ostane bez plasmana u Evropu iduće sezone!

V.M.

20. 04. 2024. u 07:45

U okviru 33. kola italijanske Serije A fudabaleri Empolija će ugostiti Napoli na ''Karlo Kastelaniju'' (18:00).

КОШМАРНА СЕЗОНА НАПОЛИЈА: Бранилац титуле у великој опасности да остане без пласмана у Европу идуће сезоне!

FOTO: Tanjug/AP

Da od odbrane titule nema ništa svima je bila jasno nakon nekoliko uvodnih kola, ali sada kada se prilazi samoj završnici prvenstva Napoli je u velikoj opasnosti da ostane bez plasmana u Evropu, što bi bila velika katastrofa za ekipu sa juga Italije.

Gosti su imali veoma turbulentnu kampanju, a problemi su počeli još na leto kada su ostali bez trenera Spaletija koji je preuzeo reprezentacicju. Kao zamena doveden je Rudi Garsija koji se ispostavio kao promašaj, a ništa bolji nisu ni njegovi naslednici Valter Macari i Frančesko Kalcona.

Niko od njih nije uspeo da natera ekipu da igra konstatno kao Spaleti što je glavni razlog za veoma slabu sezonu Napolija, a kako je Kalcona najavio da na leto napušta ekipu, očekuje ih nova promena trenera koja će im biti četvrti u samo godinu dana!

Što se tiče forme ekipe, Napolitanci su ostvarili samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica, a uz nju su doživeli poraz i odigrali čak tri remija.

Današnji meč dočekuju na osmoj poziciji koja bi eventualno mogla da vodi u Evropu ako Fiorentina ne bi osvojila Kup Italije, ali kako bi bili sigurni gosti moraju da se ''uguraju'' među prvih sedam na tabeli u zavšnici sezone (pred početak kola izjednačeni sa sedmoplasiranim Laciom po broju osvojenih bodova).

Sa druge strane, Empoli se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak koju će verovatno voditi do samog kraja prvenstva. Trenutno je izvan zone ispadanja na 17. mestu, ali ima samo bod, odnosno dva prednosti napsram Sasuola i Frozinonea koji su ispod crte.

Kada je ''azure'' preuzeo Davide Nikola krajem januara, nanizali su šest mečeva bez poraza (po tri remija i pobede) i tada je delovalo da će bez većih problema opstati pod palicom iskusnog stručnjaka, ali usledio je veliki pad u igrama i šest mečeva doživeli su čak pet poraza uz zlata vrednu pobedu nad Torinom u pretprošlom kolu (3:2).

Pored nekoliko timova iz gornjeg doma, u završnici prvenstva će igrati sa Friozinoneom i Udinezeom, utakmicama koje će verovatno odlučivati o tome ko će sledeće godine biti član elite.

Ono što daje određeno samopouzdanje Empoliju na današnjem susretu je to da je savladao Napoli jedanput ove sezone kada je sredinom novembra slavio na ''Dijego Armando Maradoni'' pogotkom Kovalenka u sudijskoj nadoknadi (1:0).

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Ebuehija i Đasija, dok će kod gosta meč propustiti Rahmani, Oliveira, Rui i Kontini.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)