SITI SE UZDA U NEOSVOJIVU TVRĐAVU ZVANU ''ETIHAD'': Međutim, ako neko može da je pokori, to je onda ''kraljevska četa'' Karla Ančelotija

V.M.

17. 04. 2024. u 07:45

NOVI fudbalski spektakl na programu je večeras na ''Etihadu'' gde će Mančester siti u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Real Madrid (21.00).

СИТИ СЕ УЗДА У НЕОСВОЈИВУ ТВРЂАВУ ЗВАНУ ЕТИХАД: Међутим, ако неко може да је покори, то је онда краљевска чета Карла Анчелотија

FOTO: EPA-EFE/JuanJo Martin

Susreti između Mančester sitija i Real Madrida u španskoj prestonici nikada ne razočaraju, a prošlonedeljna prva utakmica četvrtfinala nije bila ništa drugačija.

Nakon što je Bernardo Silva lukavo doveo ''građane'' u prednost, Real se ekspresno vratio preko svojih mladih zvezda Kamavinge i Rodriga koji su do poluvremena preokrenuli meč u korist ''kraljevskog kluba''. Ipak, uzbuđenjima tu nije bio kraj i nakon što je četa Karla Ančelotija propustila par prilika da ode na 3:1, usledio je ''blickrig'' Sitija. 

Prvo je Foden maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Lunjina, a zatim je na sličan način isto učinio i Joško Gvardiol za šok na ''Santijago Bernabeu''. Ipak, da Real održi svoj skor bez poraza u ovogodišnjoj Ligi šampiona postarao se Valverde koji je festival lepih golova u Madridu krunisao najboljim kada je volejom nakon pasa Vinisijusa zakucao loptu u mrežu sa 18 metara.

Fudbalski svet je bio oduševljen mečom i svi priželjkuju novi spektakl večeras na ''Etihadu''.

Preko vikenda oba tima su ostvarila rutinske pobede u prvenstvu, mada je mnogo više vredna bila ona Sitijeva nad Lutonom (5:1), jer su nakon nje poraze doživeli Liverpul i Arsenal, tako da su ''građani'' ponovo prvi na tabeli i san o odbrani ''triplete'' je i te kako živ.

Real je savladao Majorku pogotkom Čuamenija, koji će večerašnji meč propustiti zbog suspenzije, i na taj način je održao komfornih plus osam u odnosu na Barselonu sedam kola pre kraja.

Takođe, večeras će ''na crti'' biti i impresivni nizovi ovih timova koji su u ovom trenutku možda i dve najbolje ekipe u Evropi. 

Siti je bez poraza na 27 uzastopnih utakmica, a ako gledamo samo domaće mečeve, taj niz broji 41 meč i ako bi danas izbegli neuspeh, vezali bi 42 meča bez poraza na ''Etihadu'' čime bi izjednačili rekord iz davne 1921. godine.

Sa druge strane, Real je ''perfektan'' na strani u Ligi šampiona ove sezone, slavio je na sve četiri utakmice u gostima, a uz to je bez poraza u svim takmičenjima još od januara, tačnije 15 utakmica.

Ono što donekle brine Madriđane je to što slabo igraju revanš utakmice kada ne slave na prvom meču i samo su dva puta iz poslednjih deset situacija u kojima su gubili ili remizirali na prvom susretu izborili prolaz dalje.

Što se tiče međusobnih duela, ovo je treća godina zaredom da se Real i Siti sastaju u Ligi šampiona. Prvi put je posle legendarnog preokreta u Madridu četa Karla Ančelotija prošla dalje i eventualno osvojila ''ušati trofej'', ali prošle godine su ''građani'' uzvratili kada su ubedljivim trijumfom na ''Etihadu'' (4:0) trasirali put ka finalu u kojem su bili bolji od Intera (1:0).

Izostanci mogu odigrati ključnu ulogu na večerašnjem susretu, a znatno većih problema sa njima imaju gosti koji će biti bez Alabe, Kurtoe i Čuamenija, mada bi za razliku od prvog meča na terenu trebao da se nađe kapiten ekipe Naćo Fernandez.

Kod domaćina je jedini pod upitnikom Džon Stouns, dok će De Brujne, Voker i Ake koji su propustili utakmicu pre sedam dana biti na raspolaganju Gvardioli.

Golede su redovna pojava kada igraju Siti i Real, čak 23 pogotka su viđena na njihovih poslednjih pet utakmica, preko četiri u proseku i očekujemo da se ta tradicija nastavi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene