PARTIZAN POPRAVIO EFIKASNOST, ALI U ODBRSNI I DALJE ŠKRIPI: Novopazarce samo čudo vodi u plej-of, ne pomaže ni Adem LJajić

O. M.

07. 04. 2024. u 09:17

FUDBALERI Partizana dočekuju ekipu Novog Pazara u poslednjoj utakmici 29. kola Superlige Srbije koja je na programu od 20 časova na stadionu u Humskoj ulici.

ПАРТИЗАН ПОПРАВИО ЕФИКАСНОСТ, АЛИ У ОДБРСНИ И ДАЉЕ ШКРИПИ: Новопазарце само чудо води у плеј-оф, не помаже ни Адем Љајић

FOTO: M. Vukadinović

"Crno-beli" su sa dve teške pobede prekinuli "post" od tri utakmice koji ih je koštao gubitka prvog mesta na tabeli, a uz formu koju ovog proleća prikazuje večiti rival Crvena zvezda, jasno je da izabranici Igora Duljaja moraju da dodatno podignu formu pred skori početak plej-ofa.

Drugim rečima, iako je pobeda nakon neizvesne završnice protiv Voždovca ostavila  "parni valjak" u trci za titulu, zaostatak je dostižnih četiri boda, svaki kiks "crno-belih" verovatno bi označio njen kraj.

Ono što može da raduje Igora Duljaja jeste popravljena efikasnost ekipe koja je u tri utakmice nakon derbija postigla samo tri gola, ali je na "krovu" iskazala svoj napadački potencijal.

Samed Baždar je pogotkom na drugoj uzastopnoj utakmici pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da nije bez razloga dobio poziv u reprezentaciju. Mladi napadač bi stoga trebalo da bude najveća opasnost po Novi Pazar, naročito imajući u vidu poroznost odbrane Novopazaraca koja je poklekla četiri puta u prethodnoj rundi protiv TSC-a iz Bačke Topole, pa ni het-trik nekadašnjeg reprezentativca Srbije i bivšeg igrača Partizana Adema Ljajića nije mogao da pomogne ekipi da izbegne poraz.

Međutim, daleko od toga da Partizan može biti previše zadovoljan prikazanim, s obzirom na to da je Voždovac imao veliki broj prilika tokom čitavog toka meča i da je poprilično namučio nesigurnu odbranu crno-belih.

Novi Pazar je nakon veoma loše odigranog drugog dela izgubio mesto među osam najboljih ekipa i pozitivan rezultat na stadionu u Humskoj biće im neophodan ukoliko planiraju da preteknu Napredak.

Zabeležili su samo jedan ligaški trijumf u 2024. godini i velika je verovatnoća da će na razočaravajući način završiti sezonu od koje su svi u klubu očekivali mnogo više, pa i neutrlni ljubitelji fudbala, nakon što je klub jesenas pojačao trio bivših igrača Partizana Ljajić-Sejduba Suma-Marko Šćepović.

Ako Napredak sutra savlada IMT u gostima, Novom Pazaru ni dve pobede neće pomoći da se domogne plej-ofa jer bi u najboljem slučaju bili bodovno izjednačeni sa "čarapanima" koji imaju bolji međusobni skor. Ali, ne bi bilo sve izgubljeno, jer Novopazarci mogu, teoretski" da prestignu i lučansku Mladost, koja mora da izgubi obe utakmice do kraja.

Osim nedovoljno oporavljenog Saldanje Partizan kompletan ulazi u današnji meč za koji će kapije stadiona biti otvorene, što posebno raduje trenera "crno-belih" Igora Duljaja. S druge strane, u sastavu Novog Pazara neće biti u prošlom kolu isključenog Ebenezera Anana, još ostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda zadnje lože kod Abdulaja Sisea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!