NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

MITAR I SMS KREĆU U POHOD NA TITULU: "Arapski Real" ima pol-poziciju pred nastavak Pro lige

O. M.

18. 02. 2024. u 15:33 >> 15:33

AL-HILAL je stvorio lepu zalihu pred nastavak takmičenja u saudijskoj Pro ligi koja se nastavlja ovog vikenda.

МИТАР И СМС КРЕЋУ У ПОХОД НА ТИТУЛУ: Арапски Реал има пол-позицију пред наставак Про лиге

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Klub naših Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića u prvom kolu posle pauze zbog Azijskog kupa dočekuje ekipu Al-Raed, pojačan jednim od najboljih fudbalera sveta, Brazilcem Nejmarom koji se vratio u klub uprkos špekulacijama da karijeru nastavlja tamo gde ju je i započeo, u Santosu.

Hilal ima sedam bodova više od Ronaldovog Al Nasra i čak 13 više od trećeplasiranog Al Ahlija koji je već odigrao utakmicu 20 kola i - izgubio. Još uvek aktuelni šampion Al Itihad odavno se oprostio od odbrane titule, ali ne i od jednog od mesta koja vode u Azijsku ligu šampiona.

Al Hilal je već započeo ovaj drugi deo sezone, nastupom upravo u Azijskoj Ligi šampiona, gde mu je protivnik u prvoj utakmici osmine finala bio iranski Sepahan koji je bio domaćin. Na početku su iskoristili prednost domaćeg terena i poveli sa 1:0 krajem prvog dela. Izjednačio je Malkom početkom drugog, a igra domaćina se raspala u 76. minutu kada su ostali bez isključenog defanzivca Mohameda Danesagara.

To su iskoristili napadači Hilala da postignu dva gola u završnici utakmice. Prvi je bio delo Aleksandra Mitrovića a drugi rezerviste Al Hamdana. Sportski mediji u SAudijskoj Arabiji uzdižu u nebesa igre Aleksandra Mitrovića, ali i Sergeja Milinković-Savića ističući da je prvi sa šest golova vodeći strelac ALŠ, a sa 17 drugi u Pro ligi iza Ronalda; dok je drugi postigao devet golova i zabeležio pet asistencija ove sezone, sve osim jednog gola i jedne aistencije upravo u Pro ligi.

"Plavi" su jedini tim u Pro ligi koji od starta sezone nije zabeležio poraz. TRenutno su u seriji od 31 utakmice bez izgubljene, a trener Žorž Žezus svakak ozna kak ose osvajaju trofeji. Osvojio je već jedan i sa Hilalom, Superkup 2018, a onda se vratio u Evropu gde je harao u Portugalu sa 15 trofeja za deset godina u Bragi, Benfici i Sportingu. Osvojio je Kup Turske sa Fenerbahčeom, prvi trofej "kanarinaca" posle punih deset godina i otišao u velikom stilu.

Što se tiče Hilalovog današnjeg protivnika Al Raeda, oni se nalaze u zoni ispadanja, sa samo jednim bodom više od ekipa u "crvenom". Treba naglasiti da su prvi deo sezone završili sa dve pobede, čime su značajno uvećali svoje šanse za opstanak u elitnom razredu saudijskog fudbala.

Tu spada i pobeda u gostima nad šampionom Itihadom tako da je ovo ekipa koja se nikako ne sme potceniti, čak i ako se zna da su samo jednom u poslednje 32 utakmice pobedili Hilala, uz šest remija.

NAŠ PREDLOG: 1&3-6 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića